Zuzana Vajayová Rôzne

Novým riaditeľom technických služieb sa stal Jozef Višňovský

Novým výkonným riaditeľom Technických služieb mesta Prešov (TSMP) sa stal doterajší prednosta mestského úradu Jozef Višňovský. Novinárom to dnes potvrdil predseda predstavenstva spoločnosti Fabián Novotný.

Voľba riaditeľa prebehla v stredu (5.10.) počas prvého zasadnutia predstavenstva. V závere rokovania padol návrh na odvolanie doterajšej riaditeľky spoločnosti.

„Následne bolo hlasovanie a pani Andrea Marcinková bola odvolaná z postu riaditeľky. V nasledujúcom hlasovaní bol zvolený za riaditeľa Jozef Višňovský,“ povedal Novotný.

O poste výkonného riaditeľa rozhodovalo šesťčlenné predstavenstvo. Mestské zastupiteľstvo začiatkom septembra do neho zvolilo troch nominantov poslaneckého klubu KDH, SDKÚ-DS, SaS, Most-Híd a troch klubu nezávislých poslancov. Strana Smer-SD sa ponúkaných postov v orgánoch mestských spoločností vzdala.

Počas hlasovania v predstavenstve nominanti pravicového klubu nehlasovali jednotne a aj vďaka hlasu poslanca Stanislava Gregu (SDKÚ-DS) bol zvolený za riaditeľa Višňovský. Vedenie Miestneho zväzu SDKÚ-DS v Prešove je podľa vyjadrenia jeho predsedu Jozefa Muránskeho počínaním ich poslanca zaskočené a považujú to za unáhlený krok. V súčasnej situácii považujú zmenu vedenia za neuváženú a účelovú.

„Predsedníctvo MZ SDKÚ-DS vyjadruje nesúhlas s počínaním zástupcu našej strany Stanislava Gregu pri hlasovaní v predstavenstve TSMP o zmenách vo vedení spoločnosti. Zároveň zaväzuje pána Stanislava Gregu aby inicioval zmenu tohto hlasovania na najbližšom zasadnutí predstavenstva spoločnosti,“ uvádza sa vo vyhlásení strany.

Miestne predsedníctvo strany zastáva názor, že počínanie Gregu je v rozpore s koaličnou zmluvou uzatvorenou medzi partnermi z pravicového poslaneckého klubu v MsZ, čo poškodzuje záujmy aj meno SDKÚ-DS.

Grega dnes pre TASR povedal, že zmenu vo vedení TSMP považoval za potrebnú a nazdáva sa, že Višňovský má skúsenosti ako manažér a môže pomôcť napredovaniu tejto firmy. Tvrdí, že strana a ani poslanecký klub ho nezaviazali, ako má hlasovať, nebolo to premetom žiadnej dohody a rozhodol sa slobodne. V žiadnom prípade si nemyslí, že by jeho rozhodnutie v predstavenstve bolo v rozpore s koaličnou zmluvou.

Podľa Novotného by sa nový riaditeľ mal ujať svojho postu ešte tento týždeň. Skutočnosť, že Višňovský odchádza z funkcie prednostu, potvrdil aj primátor Pavel Hagyari.

„Dnes som prijal abdikáciu Jozefa Višňovského na funkciu prednostu MsÚ a dnešným dňom som do funkcie prednostu vymenoval Branka Benka. Najbližšími úlohami pre nového prednostu bude hľadanie efektivity vo fungovaní MsÚ v Prešove,“ konštatoval Hagyari. Dodal, že ďalšie informácie poskytne na tlačovej besede na budúci týždeň.

TASR sa pokúša získať stanovisko Okresného centra KDH, ktoré má v predstavenstve TSMP dvoch nominantov, Fabiána Novotného a mestskú poslankyňu Andreu Turčanovú.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM