Zuzana Vajayová Rôzne

Nový rok privítajú hudobným programom a ohňostrojom

Obyvatelia i návštevníci Prešova privítajú Nový rok v centre mesta 12-minútovým ohňostrojom. Predchádzať mu budú silvestrovské oslavy, ktoré sa začnú 31. decembra o 20. hodine.

Ako dnes informovala TASR hovorkyňa radnice Iveta Adamová, v hudobnom programe na pódiu pri Konkatedrále sv. Mikuláša sa predstaví niekoľko prešovských kapiel. V úvode vystúpi speváčka Michaella, ktorú následne vystrieda skupina BB Country. O zábavu sa postará aj skupina Chiki-liki-tu-a a pred polnocou silvestrovský program vyvrcholí koncertom populárnej kapely Heľenine oči.

„Jednotlivé pauzy medzi vystúpeniami hudobných skupín vyplnia moderátorské vstupy, videovizitky a novoročné pozdravy Prešovčanov známych z oblasti kultúry a športu, ale aj osobností pochádzajúcich z iných končín Slovenska, ktoré budú premietané na projekčnej obrazovke,“ dodala hovorkyňa.

Presne úderom polnoci odpália v centre mesta 12-minútový ohňostroj s množstvom svetelných efektov sprevádzaných hudbou štyroch svetových soundtrackov. Následne zaznie slovenská štátna hymna a po nej sa občanom mesta krátko prihovorí primátor Pavel Hagyari. Oslavy príchodu Nového roka 2011 budú pokračovať diskotékou v centre mesta, ktorá je naplánovaná až do 2. hodiny.

Adamová uviedla, že tak ako v minulých rokoch silvestrovské oslavy pripravuje Park kultúry a oddychu Čierny orol a celkové náklady by mali predstavovať približne 7000 eur.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM