Ľubomír Hudačko Krimi

Nový rok na východe začal nehodou na diaľnici i požiarmi: Horelo v obci aj na Sekčove

Neznámy páchateľ založil požiar, ktorým poškodil šesť plastových kontajnerových nádob a jednu plastovú nádobu na bio odpad.

Ilustračný obrázok k článku Nový rok na východe začal nehodou na diaľnici i požiarmi: Horelo v obci aj na Sekčove
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Aj v roku 2024 už na východe došlo k nejednej dopravnej nehode, Prešovská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„V pondelok ráno šoféroval 26-ročný vodič auto po diaľnici D1 Beharovce smerom na Prešov, keď narazil do prenosného dopravného značenia. Policajná hliadka podrobila vodiča dychovej skúške a jej výsledok bol 2,13 promile,“ uviedli z polície s tým, že našťastie k zraneniam nedošlo.

Vodič putoval do cely policajného zaistenia a bol obvinený z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Okrem toho došlo aj k požiarom. V sklade jednej zo spoločnosti v obci Chminianska Nová Ves vznikol po polnoci už nového roku. Požiar sa rýchlo rozšíril do celého skladového priestoru a zasiahol aj dve vozidlá.

Desaťtisícové škody

„Poškodená spoločnosť majetkovú škodu na objekte budovy vyčíslila predbežne na 40-tisíc eur, na motorových vozidlách vznikla škoda vo výške 15-tisíc eur,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v prípade vedie trestné stíhanie pre zločin poškodzovanie cudzej veci. V poslednú hodinu minulého roku prijala polícia v Prešove oznámenie aj o požiari na Vihorlatskej ulici.

Požiar na Sekčove

„Neznámy páchateľ založil požiar, ktorým poškodil šesť plastových kontajnerových nádob a jednu plastovú nádobu na bio odpad. Požiar do značnej miery poškodil aj osobné motorové vozidlo stojace vedľa kontajnerov. Mestu Prešov vznikla znehodnotením kontajnerov škoda vo výške minimálne tisíc eur a majiteľovi auta vo výške asi 5-tisíc eur,“ dodala Ligdayová.

Aj v tomto prípade je vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovanie cudzej veci.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM