Michala Halásová Rôzne

Nový projekt prešovských gymnazistov: Výmenné pobyty v zahraničí i jazykové diplomy

Nadviazanie spolupráce so strednou školou v nemeckom Landsbergu je jedným z ďalších krokov vedenia Gymnázia Konštantínova, ktoré smeruje k posilneniu jazykovej výučby, ale aj k otvoreniu nemeckých bilingválnych tried v školskom roku 2014/2015.

Ilustračný obrázok k článku Nový projekt prešovských gymnazistov: Výmenné pobyty v zahraničí i jazykové diplomy
Zdroj: Dnes24.sk

Minulý týždeň sa z prvého zahraničného pobytu v Nemecku vrátilo 20 študentov a dvaja učitelia. „Medzi školami bola uzavretá zmluva o partnerstve, ktorej cieľmi sú vzájomná výmena žiakov s pobytom v rodinách, spoznávanie krajín a tvorba projektov. Prvý pobyt v Nemecku absolvovalo 10 žiakov, ktorí sa učia nemčinu a 10 študentov bilingválneho anglického gymnázia,“ povedal riaditeľ gymnázia Stanislav Šanta a dodal, že partnerská škola má rovnako anglické bilingválne triedy.

Výmenný pobyt

Prešovskí gymnazisti sa v Landsbergu zúčastňovali na vyučovacích hodinách cudzích jazykov, matematiky a výpočtovej techniky a spoločne pracovali na projektoch. „Zmiešané skupiny z oboch škôl pracovali na projektoch v nemeckom a anglickom jazyku, témou ktorých boli napríklad nemecká menšina na Slovensku, Európske hlavné mesto kultúry – Košice 2013, jedlá na Slovensku a v Nemecku či systém vzdelávania v oboch krajinách,“ vysvetlil riaditeľ gymnázia. Gymnazisti očakávajú svojich nemeckých rovesníkov v metropole Šariša v októbri tohto roka.

Nemecký jazykový diplom

Riaditeľ zdôraznil, že ich škola zaradila do vzdelávacieho programu od školského roku 2013/2014 študijný program Nemecký jazykový diplom, čo znamená, že žiaci môžu po úspešnom vykonaní skúšky získať certifikát na úrovni B2 alebo C1 Spoločného európskeho referenčného rámca. Ten platí ako doklad o jazykových znalostiach pre štúdium na nemeckých a rakúskych vysokých školách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM