Správy

Novovytvorený Slovenský pohár si zahrajú aj hokejisti Prešova: A začnú vo veľkom derby!

Slovenský pohár nadväzuje na turnaj, ktorý sa na Slovensku hral v rokoch 1994 až 1997. Predstaví sa päť tímov z najvyššej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Novovytvorený Slovenský pohár si zahrajú aj hokejisti Prešova: A začnú vo veľkom derby!
Zdroj: TASR

Konfrontáciu tímov zo slovenskej extraligy, Slovenskej hokejovej ligy a II. ligy prinesie novovytvorený Slovenský pohár.

Tri súťaže tímov

V hlavnej fáze ročníka 2021/2022 sa predstaví osem tímov, päť z nich bude z najvyššej súťaže.

O novú trofej zabojujú tímy zo všetkých troch súťaží mužov, pričom extraligové kluby a zdolaný finalista Slovenskej hokejovej ligy (SHL) Vlci Žilina sú nasadení priamo do skupinovej fázy. Ostatné mužstvá odohrajú augustovú kvalifikáciu o postup do hlavnej fázy.

Slovenský pohár nadväzuje na turnaj, ktorý sa na Slovensku hral v rokoch 1994 až 1997. Vo všetkých štyroch ročníkoch vtedy triumfovali hráči Dukly Trenčín. „Vojaci“ sa však do Slovenského pohára neprihlásili a urobilo tak ani ďalších šesť extraligových klubov.

Kvalifikačné vetvy a základné skupiny sú rozdelené regionálne.

Výhoda domácich

Kvalifikácia SP, ktorá sa hrá na jeden víťazný zápas, sa začne 21. augusta zápasom medzi Partizánskym, ktoré pôsobí v tretej najvyššej súťaži a Skalicou (SHL).

Výhodu domáceho prostredia bude mať vždy rankingovo nižšie postavené mužstvo. Kvalifikácia je rozdelená na dve vetvy a z každej vzíde jeden postupujúci tím. Ten následne doplní tri tímy, s ktorými vytvorí štvorčlennú základnú skupinu.

"Sme radi, že sa kluby prihlásili do Slovenského pohára. Veríme, že v ďalších sezónach ich bude viac. Cieľom je, aby diváci na štadiónoch nižších súťaží mali možnosť vidieť konfrontáciu svojho klubu s tímom z vyššej ligy,“ povedal pre web hockeyslovakia.sk manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Hlavná (skupinová) fáza SP odštartuje 7. septembra zápasom medzi Žilinou a Spišskou Novou Vsou. V skupinovej fáze tímy odohrajú jeden vzájomný zápas na ľade rankingovo nižšie postaveného mužstva.

Na dva víťazné

Dva najvyššie umiestnené tímy z oboch skupín postúpia do semifinále, v ktorom nastúpia proti tímom z druhej skupiny.

Semifinále sa bude hrať na dva víťazné zápasy a počas novembrových a decembrových reprezentačných prestávok. V prípade vyrovnaného súčtu skóre z oboch zápasov bude nasledovať predĺženie a po ňom prípadné samostatné nájazdy. Slovenský pohár vyvrcholí finálovým zápasom na neutrálnom ľade v januári 2022.

Základné skupiny

B-skupina: HK Dukla Ingema Michalovce, HC 21 Prešov, HC Košice, Kvalifikant „B“

štvrtok 9. septembra: HC Košice – HC 21 Prešov

Kvalifikant „B“ – HK Dukla Ingema Michalovce

utorok 14. septembra: HC 21 Prešov – HK Dukla Ingema Michalovce

Kvalifikant „B“ – HC Košice

štvrtok 16. septembra: HC Košice – HK Dukla Michalovce

Kvalifikant „B“ – HC 21 Prešov

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Hl. foto: ilustračné

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM