Správy

Novinka v Prešove: Týka sa Správy mestských parkovísk od nového roka

Na Mestský úrad (Msú) v Prešove nastúpili noví zamestnanci, ktorí budú zaškolení a zodpovední za prevádzku nového systému regulovaného parkovania.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v Prešove: Týka sa Správy mestských parkovísk od nového roka
Zdroj: Dnes24.sk

Správu mestských parkovísk v širšom centre Prešova bude od 1. januára 2021 zabezpečovať mesto Prešov.

Zmena nastane súbežne s vytvorením dvoch zón, ktoré budú súčasťou nového systému regulovaného parkovania v meste. O jeho chod sa budú starať štyria noví zamestnanci.

Noví zamestnanci

Ako informoval hovorca Prešova Vladimír Tomek, prevádzku parkovacích miest v centrálnej zóne v súčasnosti zabezpečuje mestská spoločnosť Prešov Real.

„Na mestský úrad tento mesiac nastúpili štyria noví zamestnanci, ktorí budú zodpovední za prevádzku nového systému regulovaného parkovania. Regulácia parkovania bude od januára zavedená v prvých dvoch zónach, a to v zóne číslo 1 – súčasná centrálna mestská zóna a zóne číslo 2 – ulice, na ktorých bolo doteraz parkovanie bezplatné,“ uviedol Tomek.

Parkovacie karty

Noví zamestnanci budú podľa jeho slov počas novembra kompletne zaškolení na prácu so softvérom a oboznámia sa s pravidlami a fungovaním regulovaného parkovania. Neskôr budú zabezpečovať aj pravidelný servis parkovacích automatov.

„Dvaja z nich budú mať na starosti kontakt s verejnosťou a už od decembra ich ľudia nájdu v novozriadenom pracovisku vo vestibule budovy mestského úradu na Jarkovej ulici v Prešove. Na tomto pracovisku si budú môcť rezidenti žijúci v lokalitách, ktorých sa dotkne regulované parkovanie, vybaviť nové parkovacie karty s platnosťou od januára 2021,“ vysvetlil Tomek s tým, že podrobnejšie informácie nájdu záujemcovia na webstránke parkovanie.pre­sov.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM