Ľubomír Hudačko Rôzne

NOVINKA v obci pri Prešove: Majú tam teraz rozšírenú cestu aj nové obratisko

V obci zrekonštruovali aj ulicu Krátka. Opravili odvodňovací žľab, ktorý v mieste vjazdov doplnili o mriežkový rošt, a na cestu položili asfaltový povrch.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA v obci pri Prešove: Majú tam teraz rozšírenú cestu aj nové obratisko
Zdroj: EUROVIA SK

V obci Kendice v okrese Prešov ukončili rozsiahle stavebné úpravy slepej ulice. Informovala o tom Eurovia SK, ktorá výstavbu za takmer 111-tisíc eur bez DPH realizovala.

Pred rekonštrukciou bola cesta narušená rozsiahlymi nerovnosťami, výmoľmi a prekopávkami. Stavebné práce zahŕňali odfrézovanie starých krytov vozovky a rozšírenie o 5,5 metra na dva plnohodnotné jazdné pruhy.

Vybudovali obratisko

V rámci ľavého jazdného pruhu dobudovali plnú skladbu vozovky, pruh aj rozšírili. Pre komplexné ukončenie slepej ulice vybudovali aj obratisko s vonkajším polomerom 9,5 metra.

Ako uviedla PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti Nikola Horizralová, rozšírením a obnovou povrchu vozovky zabezpečili plynulejšiu premávku.

Zjednodušili prístup

„Dobudovaním obratiska v priestoroch mestského pozemku sme zároveň zjednodušili prístup do tejto časti obce aj nákladným vozidlám na odvoz komunálneho odpadu,“ uviedla.

V Kendiciach zároveň zrekonštruovali aj ulicu Krátka. Opravili odvodňovací žľab, ktorý v mieste vjazdov doplnili o mriežkový rošt, a na cestu položili nový asfaltový povrch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM