Ľubomír Hudačko Správy

NOVINKA v meste: Kolobežky s nabíjačkou na mobil aj smerovkami už jazdia po Prešove, FOTO

Prešovčania môžu využívať 150 kusov, ktoré sú k dispozícii nepretržite pri centrálnych dopravných uzloch, ako aj v iných rušných častiach mesta.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA v meste: Kolobežky s nabíjačkou na mobil aj smerovkami už jazdia po Prešove, FOTO
5
Galéria

Prešovčania aktívne využívajú elektrokolobežky i zdieľané bicykle, najnovšie túto časť prepravy posilňuje flotila elektrokolobe­žiek Tier.

Majú smerovky aj väčšiu výdrž baterky o približne 30 %.

V meste môžeme využívať 150 kusov, ktoré sú k dispozícii nepretržite a to v blízkosti centrálnych dopravných uzlov, ako aj v iných rušných častiach mesta.

Nabíjačka na telefón

„Tento moderný spôsob dopravy je ekologický, čo je veľké plus. S príchodom nových elektrokolobežiek však opäť apelujeme na Prešovčanov, aby boli pri jazde opatrní, dodržiavali pravidlá cestnej premávky, kolobežky nepoškodzovali a parkovali tak, aby neprekážali na chodníkoch pre chodcov a cyklistov,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová.

Tieto elektrokolobežky sú výnimočné tým, že majú nabíjačku na bezdrôtový telefón a sú vybavené prednými a zadnými smerovými svetlami pre dobrú viditeľnosť. Ich maximálna rýchlosť je stanovená na 25km/hod.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Ide o dopravný prostriedok s presne stanovenými pravidlami vedenia. Úrazy najčastejšie vznikajú pri nerovnostiach vozovky alebo nepozornej jazde. Sústreďte sa teda na jazdu, rešpektujte dopravné značenie, držte obe ruky na riadidlách, ak vidíte nerovnosť alebo odbočujete, spomaľte. Jedna kolobežka rovná sa jeden jazdec, jazdite triezvi a ak je to možné, používajte prilbu,“ reaguje Boris Ivan, city manažér Tier pre Slovensko.

Batérie vymenia

Batérie, ktoré sú priamo vymeniteľné na mieste vybitia, eliminujú potrebu prepravovať ich do skladov na nabíjanie.

Tím zamestnancov spoločnosti na mieste vymení prázdne batérie za plne nabité, čím sa výrazne znížia prepravné náklady a emisie. Pre ich využívanie je potrebné stiahnuť si aplikáciu Tier, nájsť ju na mape a odomknúť naskenovaním QR kódu.

Ak chcete ukončiť jazdu, nájdite bezpečné miesto na zaparkovanie, posuňte stojan nadol, otvorte aplikáciu a ťuknite na „Ukončiť jazdu“.

Objektívom: Nové kolobežky Tier sú už aj v Prešove
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM