Správy

Novinka na Sekčove: Cestnú signalizáciu na Karpatskej zrekonštruujú, MHD bude mať prednosť

Semafory budú riadené radičom navrhnutým pre preferenciu vozidiel MHD. Zmluvu o dielo už primátorka Andrea Turčanová podpísala.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na Sekčove: Cestnú signalizáciu na Karpatskej zrekonštruujú, MHD bude mať prednosť
2
Galéria

Prešovská radnica v spolupráci so spoločnosťou O.S.V.O. comp, a.s. pripravuje rekonštrukciu cestnej svetelnej signalizácie na križovatke ulíc Arm. gen. Svobodu – Vihorlatská. Semafory budú riadené radičom navrhnutým pre preferenciu vozidiel MHD. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

Dochádza ku kolíziám

Ako uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová, na ulici Armádneho generála Svobodu a Vihorlatská bude vybudovaná nová cestná svetelná signalizácia, ktorá bude riadená radičom navrhnutým pre preferenciu vozidiel MHD. Zmluvu o dielo už podpísala primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

„Z Vihorlatskej ulice vychádzajú aj vozidlá MHD, ktoré majú problém sa dostať na hlavnú cestu, v dôsledku čoho mnohokrát dochádza ku kolíznym situáciám. Nová svetelná signalizácia prispeje k väčšej plynulosti premávky a v konečnom dôsledku i k zlepšeniu dopravnej situácie v našom meste,“ uviedla primátorka.

Bezpečnosť a plynulosť

Predmetom rekonštrukcie križovatky Vihorlatská – Arm. gen. Svobodu je podľa informácií z ranice inštalácia cestnej dopravnej signalizácie (CDS) pre vozidlá a chodcov, a tiež drobné stavebné úpravy. „CDS je potrebné vybudovať najmä z dôvodu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, a taktiež z dôvodu plynulejšie o výjazdu vozidiel z Vihorlatskej ulice,“ pokračovala Šitárová.

Hneď majú meškanie

Vozidlá MHD smerujúce z Vihorlatskej ulice do centra mesta či na železničnú stanicu totiž naberajú značné meškania hneď na začiatku trasy linky.

„Táto CDS bude slúžiť ako riadiaca pre ostatné cestné dopravné signalizácie na ulici Arm. gen. Svobodu, ktoré budú postupne zapájané do preferencie MHD,“ uviedla ďalej Šitárová.

Za 214-tisíc eur

V rámci stavebných úprav dôjde podľa jej slov k vybudovaniu stredových ostrovčekov pre osadenie stĺpov CDS a k vybudovaniu napojení medzi chodníkmi a priechodmi pre chodcov a cyklistov v smere na Ľubotice.

„Celkové náklady na rekonštrukciu cestnej svetelnej signalizácie sú podľa zmluvy o dielo v objeme 214 559,40 eur vrátane DPH,“ zakončila Šitárová s tým, že práce bude realizovať spomínaná prešovská spoločnosť po prevzatí staveniska a trvať budú približne päť mesiacov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Cestná svetelná signalizácia na Sekčove prejde rekonštrukciou
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM