Správy

Nové údaje z prešovskej nemocnice: Koľko pacientov je hospitalizovaných na COVID-19?

Nemocnica má v súvislosti s ochorením vypracovaný pandemický plán. Miestom prvého kontaktu pre pacientov s podozrením na COVID-19 je prízemie internistického monobloku.

Ilustračný obrázok k článku Nové údaje z prešovskej nemocnice: Koľko pacientov je hospitalizovaných na COVID-19?
7
Galéria

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana vzhľadom na priaznivý vývoj epidemiologickej situácie v súvislosti s novým koronavírusom postupne obnovuje činnosť jednotlivých ambulancií.

Predpoklad zlepšenia

„Predpokladáme, že po dnešnom dni, keď sa čiastočne otvorili školské a predškolské zariadenia a náš personál, ktorý bol na OČR sa vrátil do práce, sa situácia vylepší. Umožní nám to viac a komplexnejšie sa venovať pacientom,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

Aktuálne podľa jej slov poskytujú zdravotnú starostlivosť naďalej za zvýšených hygienicko-epidemiologických opatrení, čo si vyžaduje vysoké nároky na personál, osobné ochranné prostriedky, náročnejšiu logistiku procesov a manažment pacienta.

Ani jeden pacient

„V najnovšom pavilóne s moderným vybavením a prístrojovou technikou a so vzduchotechnikou s filtráciou sú a budú hospitalizovaní pacienti s potvrdenou nákazou,“ doplnila Cenková.

Vo FNsP J. A. Reimana sa doteraz ochorenie COVID-19 potvrdilo u 65 pacientov, z nich bolo 28 hospitalizo­vaných. Aktuálne nie je v nemocnici hospitalizovaný ani jeden pacient so spomenutým ochorením.

A v obrazoch nájdete aj zábery na predstavenie testov od slovenských vedcov v boji proti koronavírusu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: S koronavírusom bojujeme už aj testami od slovenských vedcov
7
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM