Michala Halásová Rôzne

Uplatňovanie nových prístupov v našom meste: Vodičáky v Prešove už majú aj škôlkari

Cieľom medzinárodného projektu New Approaches for Children´s Traffic Education je pripraviť systematické vzdelávanie v oblasti dopravy pre deti, učiteľov a rodičov. Celý proces má byť pre zúčastnených efektívny a príjemný.

Ilustračný obrázok k článku Uplatňovanie nových prístupov v našom meste: Vodičáky v Prešove už majú aj škôlkari
Zdroj: Dnes24.sk

Európskymi partnermi projektu podieľajúcimi sa na analýze a porovnávacích štúdiách v oblasti dopravnej výchovy sú školy vo Varšave a Ankare. Nedávno sa pracovná skupina pozostávajúca zo zástupcov slovenských autoškôl a materských škôl zúčastnila stretnutia v Turecku s cieľom výmeny praktických skúsenosti.

Cieľom pracovnej cesty bola úroveň edukácie v dopravnej výchove a bezpečnosti cestnej premávky detí v predškolskom veku v EU. Návšteva strednej dievčenskej školy Uregil kiz teknik ve Meslek, ktorá je zameraná na prípravu učiteliek materských škôl v Turecku a návšteva materskej školy v Ankare slúžili ako porovnávací model medzi jednotlivými partnermi projektu,“ uviedla hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová.

V Prešove sa do projektu NATEC zapojili mnohé materské školy. S realizáciou aktivít má najväčšie skúsenosti MŠ Solivarská. Spolu s MŠ Sládkovičovou, Zemplínskou,Bra­tislavskou, Čergovskou a mestom Prešov už po štvrtykrát dokázali pripraviť veľkú dopravnú súťaž pod názvom Dopraváčik.

Príťažlivou formou dokázali prostredníctvom rozprávky riešiť konkrétne dopravné situácie, poznali dopravné značky, vybavenie cyklistov, vedeli ošetriť „zraneného“ chodca. „Najväčšou odmenou pre deti neboli vecné dary a medaily, ale detské vodičské preukazy“, doplnila Jurčišinová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM