Správy

Nové parkovacie fleky v Prešove: 69 kolmých aj pozdĺžnych vzniklo na Višňovej ulici

Motoristi na Višňovej ulici, na ktorej donedávna autá parkovali, kde to šlo, sa potešili. Mesto tam vybudovalo 69 kolmých aj pozdĺžnych parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Nové parkovacie fleky v Prešove: 69 kolmých aj pozdĺžnych vzniklo na Višňovej ulici
Zdroj: Mesto Prešov

Na Višňovej ulici bolo dokončených 69 z vyše 1900 parkovacích miest, ktoré mesto plánuje vybudovať v tomto roku.

Ešte vysadia 18 stromov

„Stavba v hodnote 26 526 eur bola zrealizovaná vo výrazne skrátenom termíne oproti pôvodne dohodnutým stodvadsiatim dňom. V jeseni, kedy sú na to vhodné klimatické podmienky, okolo parkoviska ešte bude vysadených 18 nových stromov, ktoré ho zatienia. Ďalšie parkovacie plochy boli nedávno skolaudované aj na Veselej ulici (12) a tiež na ulici A. Matušku (19). Išlo pritom o investície s vysúťaženou cenou 9181, resp. 20 920 eur,“ uviedol tlačový referent Msú Milan Grejták.

1905 plôch

Podľa Grejtáka má mesto spracovanú projektovú dokumentáciu na 1905 parkovacích plôch, pričom 1383 bude novobudovaných, pri ostatných pôjde o rekonštrukciu. Celkovo je v tomto roku v procese prípravy, samotnej realizácie, alebo dokončených 63 takýchto stavieb vo všetkých mestských častiach. V prešovskom rozpočte je na budovanie parkovísk v tomto roku vyčlenených 2,4 milióna eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM