Správy

Nové čísla o Covide-19 v okrese Prešov: Pribudli dva pozitívne prípady

Pozitívne vzorky na ochorenie Covid-19 sa opäť týkajú aj okresu Prešov. Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že tu pribudli dva nové prípady.

Ilustračný obrázok k článku Nové čísla o Covide-19 v okrese Prešov: Pribudli dva pozitívne prípady
Zdroj: pixabay.com

Na Slovensku pribudlo 68 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19. Počet vykonaných testov za nedeľu bol 922.

V kraji traja

Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti informuje, že pozitívne testy mali ľudia v okresoch Bratislava (41), Michalovce (6), Senec (3), Nové mesto nad Váhom (3), Prešov (2), Piešťany (2), Hlohovec (2), Košice (2), Trnava (1), Trenčín (1), Komárno (1), Dunajská Streda (1), Bardejov (1), Považská Bystrica (1) a Malacky (1). Je medzi nimi 28 žien a 40 mužov vo veku od 3 do 89 rokov.

V nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 60 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 40 pacientov. Na JIS sú štyria ľudia, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú traja pacienti.

Dobrou správou je, že sa vyliečilo ďalších päť pacientov.

Spolu tak nový koronavírus na Slovensku prekonalo 2 153 ľudí. Celkový počet pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19 na Slovensku je na čísle 3 424. Celkový počet ukončených laboratórnych testov je 313 751.

Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 zostáva 33. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1 238.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM