Ľubomír Hudačko Samospráva

Nová tvár v zastupiteľstve: Čerstvo vyštudovaný právnik Radovan Gondžúr (27)

K prešovským mestským poslancom pribudla nová tvár. Na riadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Prešove dnes zložil sľub nový poslanec Radovan Gondžúr. Ten nastúpil na miesto poslanca Alexandra Ernst, ktorý bol na minulotýždňovom zastupiteľstve zvolený za hlavného kontrolóra.

Ilustračný obrázok k článku Nová tvár v zastupiteľstve: Čerstvo vyštudovaný právnik Radovan Gondžúr (27)
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sám povedal, zvolenie nepredpokladal tak rýchlo: „Nerátal som s takým náhlym nastúpením do poslaneckej lavice. Budem pokladať za dôležité najskôr sa zorientovať v rozbehnutej práci poslancov v tomto volebnom období a snáď aj držať spoločnú líniu v poslaneckom klube, aby tie rozhodnutia, ktoré budeme prijímať, boli riadené gazdovským rozumom,“ povedal tesne po zložení sľubu nový poslanec Gondžúr.

Na základe výsledkov posledných komunálnych volieb mala uvoľnené miesto poslanca pôvodne zaujať Soňa Bošelová, tá však s nastúpením nesúhlasila. Ďalším v poradí bol Radovan Gondžúr. Vo voľbách získal 645 hlasov, čo mu vtedy nestačilo na poslanecký mandát.

Gondžúr oznámil, že bude členom Poslaneckého klubu KDH, SDKÚ-DS, SaS, Most–Híd. Nový poslanec má 27 rokov a je čerstvo vyštudovaný právnik, v minulosti bol členom predsedníctva Okresného centra KDH a okresným predsedom Kresťanskodemo­kratickej mládeže Slovenska.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM