Hádzaná

Nová posila v kádri hádzanárov: Prichádza Francúz Sako, nahradiť má legendu Rábeka

Okrem klasickej hádzanej sa Sako venuje aj plážovej. Je reprezentant Francúzska a svoju krajinu zastupoval aj na európskych šampionátoch.

Ilustračný obrázok k článku Nová posila v kádri hádzanárov: Prichádza Francúz Sako, nahradiť má legendu Rábeka
Zdroj: BM Burgos

Francúz Adama Sako je novou posilou hádzanárov Tatrana Prešov. V tíme slovenského vicemajstra má vyriešiť obsadenie postu ľavej spojky po odchode dlhoročného kapitána Olivera Rábeka.

Naposledy pôsobil v Španielsku. Klub podpísal s hráčom ročnú zmluvu do 30. júna 2024.

Sako je 28-ročný bývalý juniorský majster sveta. Po Titouanovi Afanou Gatinovi a francúzskom pivotovi s balkánskymi rodičmi Ognjenovi Djeričovi bude tretí hráč z krajiny galského kohúta v zelenobielom drese Tatrana.

Aj plážová hádzaná

Okrem klasickej hádzanej sa Sako venuje aj plážovej.

Je reprezentant Francúzska a svoju krajinu zastupoval aj na európskych šampionátoch. V roku 2015 získal v klasickej hádzanej s mládežníckou reprezentáciou Francúzska U20 na šampionáte v Brazílii titul juniorského majstra sveta.

"Tatran Prešov viedol rokovania s viacerými hráčmi, ktorí by mali nahradiť Olivera Rábeka na poste ľavej spojky. Nakoniec voľba padla na hráča so skúsenosťami z najvyššej francúzskej súťaže, ktorého meno je Adama Sako. Myslíme si, že bude veľmi dobrou posilou pre Tatran Prešov a pomôže tímu nielen v slovenskej lige, ale aj európskych súťažiach dostať sa čo najďalej,“ uviedol pre klubový web generálny manažér Tatrana Marián Magdoško.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM