Správy

Niektoré prejdú aj popod mosty: Cestári v kraji majú nové vozidlá za 2,3 milióna eur

Vozový park Správy a údržby ciest (SÚC) Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa rozšíril o deväť nových posypových vozidiel v hodnote približne 2,3 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Niektoré prejdú aj popod mosty: Cestári v kraji majú nové vozidlá za 2,3 milióna eur
3
Galéria
Zdroj: EASY FOTO TASR - Maroš Černý

Oblastné strediská SÚC PSK v Bardejove, Poprade, Starej Ľubovni, Svidníku, Vranove nad Topľou a cestmajsterstvá v Medzilaborciach, Levoči, Nižnej Šebastovej a v Záborskom získali nové vozidlá.

Plánujú obnovovať

„Sú to špeciálne vozidlá, niektoré sú so zníženou kabínou, aby mohli prejsť popod mosty a podjazdy. Suma 2,3 milióna eur pomohla, ale nie je to konečná suma. Plánujeme obnovovať pravidelne vozový park a verím, že to bude aj na prospech celej SÚC PSK. Chceme mať dobré a kvalitné cesty, ale aj dobre udržiavané cesty,“ uviedol počas stredajšieho odovzdávania vozidiel v Prešove predseda PSK Milan Majerský.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

"Celkovo disponujeme 18 cestmajster­stvami, čiže sa, samozrejme, neušlo každému z nich, ale plán obnovy je postupný, čiže tam, kde nedostali tento rok, dostanú na budúci. Do každej oblasti od Bardejova až po Vranov nad Topľou išlo minimálne jedno vozidlo. Dve vozidlá sú pridelené do oblasti Poprad, konkrétne Poprad a Levoča, a dve vozidlá do oblasti Prešov, konkrétne Nižná Šebastová a Záborské,“ povedal riaditeľ SÚC PSK Marcel Horváth s tým, že vozidlá sú pripravené na to, aby slúžili na zimnú aj letnú údržbu.

Sú aj univerzálne

„V zime slúžia ako posypové vozidlá a v lete slúžia aj ako zásobovače asfaltovej zmesi na opravu ciest. Ďalšie z vozidiel sú univerzálne v podstate tým, že majú na sebe cisternu a posypovú nadstavbu na kameň a soľ. V lete vedia čerpať vodu a umývať vozovku a mosty a v zime zase čerpať soľanku a striekať cesty, kde je námraza,“ vysvetlil Horváth.

Celkový počet posypových vozidiel SÚC PSK po vyradení ôsmich v tomto roku bude 123 kusov. Ich priemerný vek sa zníži z 20 na 17 rokov. V minulom roku SÚC PSK do obnovy mechanických vozidiel bez referentských investoval približne 4,9 milióna eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Objektívom: Toto sú nové mašiny cestárov v Prešovskom kraji
3
Galéria
Zdroj: EASY FOTO TASR - Maroš Černý

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM