Správy

Nie všetko je dištančne: Aj TAKTO to prebieha na elektrotechnickej priemyslovke, VIDEO

Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove je úspešnou školou v rámci celého Slovenska. Takisto si musí poradiť so špeciálnym spôsobom vyučovania.

Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Podľa rozhodnutia ministerstva školstva na Strednej elektrotechnickej priemyslovke v Prešove realizujú už aj prezenčnú výučbu. Týka sa to končiacich ročníkov, súčasne funguje aj dištančná forma ostatných ročníkov.

Špeciálny rozvrh

„Vítame prezenčnú formu, pretože praktické cvičenia z odborných predmetov sa nedajú odučiť dištančne. Žiaci si nemôžu osvojiť pracovné návyky a zručnosti, alebo s ďalšími programami. V domácich podmienkach ich nemajú. Študenti zo vzdialenejších oblastí nemajú reálnu možnosť zúčastňovať sa prezenčného vyučovania celý týždeň, keďže školské internáty nie sú otvorené,“ povedala pre TASR riaditeľka školy Iveta Marcinčinová.

Škola preto vypracovala nový špeciálny rozvrh hodín kde praktické cvičenia z odborných predmetov sa kumulujú do dvoch dní, ostatné predmety sú počas ďalších dní a v piatok sú všetky hodiny robené dištančným spôsobom kde ide hlavne o teoretické predmety.

Dva odbory

Vyučujú sa tu dva študijné odbory, prvým je elektrotechnika a druhým informačné a sieťové technológie.

Vo fotogalérii môžete vidieť napríklad zábery na študentov 4. C triedy pri modeli priemyselného manipulátora počas praktickej demonštrácii činnosti pod vedením Martina Ambrózyho, vyučujúceho predmety Aplikácia Internetu veci a Elektronika.

Nezabudnite si však pozrieť aj priložené video.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Vyučovanie na elektrotechnickej priemyslovke v Prešove
8
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM