Ľubomír Hudačko Správy

Neviete kam so školákmi cez prázdniny? Prešovčania ešte stále majú pred sebou bohatým program

Prvý marcový pondelok sa oficiálne začali východoslovenským školákom jarné prázdniny. Pre dobrodružstva, zábavy a zážitkov chtivých prešovských školákov je stále pripravený bohatý program a prázdninujúci školáci môžu aj tentokrát prežiť voľné chvíle pri rôznorodej a záujmovej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Neviete kam so školákmi cez prázdniny? Prešovčania ešte stále majú pred sebou bohatým program
Zdroj: TASR

Krytý areál zábavy a relaxu ponúkajúci plavecký bazén, oddychový bazén s atrakciami, detský bazénik, vírivky, vlnolamy, vodopády, trysky, tobogan, wellness nájdete v Aquaparku Delňa Prešov.

  • Za účelom športového a rekreačného vyžitia môžu deti navštíviť Lanové centrum Outdoor park Prešov, ktorého súčasťou je komplex lanových prekážok vo výške 8 až 10 metrov nad zemou, lezecká stena, šatne, sprchy a tiež kaviareň s veľkou terasou. K dispozícii je taktiež Ekopark Holá Hora s malou zoologickou záhradou a moderným detským ihriskom.
  • Na Masarykovej ulici sa deti môžu zahrať na ihrisku Bublinka. Jeho súčasťou sú rôzne atrakcie ako šmýkačky, preliezačky, tunely, hojdačky, bazény s guľôčkami, vzduchovú guľôčkovú fontánu, trampolínu, nafukovací hrad a iné. V priestoroch ihriska si tiež môžete dopriať masáž počas toho, ako sa deti bláznia. K dispozícii je aj kaviareň. Okrem toho v meste nájdete detské interiérové ihrisko Čik-Čik Domček či relaxačno-zábavné centrum Šidielko Prešov a ďalšie iné.

Bohatý program si na na tento týždeň pripravili aj Hvezdáreň a planetárium:

  • 05.03. o 19:00 – Pozorovanie večernej oblohy ďalekohľadmi hvezdárne.
  • 06.03. o 11:00 – Tomášova cesta ku hviezdam. Fiktívny príbeh pod umelou hviezdnou oblohou o poznávaní vesmíru počas jednej noci.
  • 06.03. o 18:00 – Program pod umelou hviezdnou oblohou zameraný na niektoré výnimočné hviezdy nášho neba a niektoré exotické objekty vesmíru.
  • 08.03. o 11:00 – Ariadnina čelenka. Rozprávka spracovaná podľa gréckej báje o súhvezdí Severná koruna.
  • Na svoje si prídu aj milovníci histórie, pre ktorých je pripravený ďalší termín Objavovania Prešova, tentokrát na tému Spisovatelia a Prešov. Termíny sú stanovené na 08.03. o 10.00 hod. a 09.03. o 14.00 hod. Čo to z histórie lesníctva, plavebného vodného kanála či o existencii lesnej železničky sa môžu zvedaví školáci dozvedieť z 24 informačných tabúľ na náučnom chodníku v rekreačnej oblasti Sigord. Na trase je niekoľko oddychových zón, ktoré dostali podobu studničiek, altánkov, ohnísk a lavičiek.
  • ABC Centrum voľného času okrem detského tábora, ktorý prebieha počas celého týždňa, pozýva na výstavu trojrozmerných dopravných prostriedkov z odpadového materiálu, ktoré vytvorili deti MŠ Československej armády spolu s rodičmi a kolektívom školy. Výstava prebieha denne od 9.00 hod do 17.00 hod. v priestoroch ABC – CVČ a potrvá do 14.03.
  • Prešovská univerzita v Prešove hostí ešte do štvrtka v čase od 9.30 do 16.00 hod. Medzinárodný filmový festival slovenských i zahraničných dokumentárnych filmov. Ozveny Jedného sveta sú organizované pre širokú verejnosť, ako pre mládež, tak aj pre starších. Okrem vynikajúcich dokumentárnych filmov, je tu aj možnosť zapojiť sa do diskusie.
  • So zaujímavým programom prichádza aj knižnica Slniečko Prešov, ktorá ponúka každú stredu v čase od 14.00 do 16.00 hod. konverzácia v anglickom jazyku s lektorom Thomasom Hollowayom. V ponuke sú však aj galérie, múzeá, kiná a pod.

Program je rôznorodý, už len si vybrať!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM