Jaroslav Dodok Rôzne

Nevídaný úkaz v uliciach: Tínedžeri objímali chodcov!

Vo viacerých slovenský mestách zažili chodci v stredu nevídaný jav. Mladí ľudia v uliciach objímali okoloidúcich. Dotyky od študentov sa ušli malým i veľkým, objímali sa dokonca aj fontány!

Nevídaný úkaz v uliciach[/si­ze][/color]

V Banskej Bystrici, vo Zvolene, v Lučenci, ale aj v Prešove spolu viac ako 60 študentov objímalo okoloidúcich, aby im vrátili úsmev a radosť späť na tvár. ,,Tento jedinečný projekt pripravili študenti stredných a vysokých škôl, ktorí sú zároveň redaktormi študentského spravodajského portálu Student24.sk. Hug Day 2012 vznikol práve preto, že v dnešnej dobe ľudia na objatia a rozdávanie radosti zabúdajú. Na svete, ale aj na Slovensku je veľa ľudí, ktorí nemajú od koho objatie dostať," priblížil organizátor Jaroslav Dodok.

Padol rekord! 8 249 objatí[/si­ze][/color]

Študenti boli počas akcie oblečení v tričkách s nápisom Give me a hug a v rukách držali tabuľky s nápisom Objatie zadarmo, prípadne Free Hug. Spoločne sa pokúsili vytvoriť počas tejto akcie slovenský rekord v počete objatí v jeden deň. ,,Po sčítaní objatí vo všetkých mestách sa nám podarilo rozdať neuveriteľných 8 249 objatí, čo nás neskutočne potešilo. Je to prvý rekord v počte objatí, ktorý sa počítal," povedal Dodok.

Došlo aj na kuriozity[/si­ze][/color]

"Z tých tisícov objatí sme sa málokedy stretli so zápornými reakciami, vyobíjmali sme ľudí na ulici, úradníčky, kuchárky, aj jedného psíka, strom a všeličo možné. Poobede dokonca za nami chodili, že nás hľadajú a že chcú objatie, " hovorí Peter Dóža, organizátor z Lučenca.

Dobrovoľníci sa v Lučenci na Hug Day pripravovali niekoľko týždňov pred samotnou akciou. Viac ako 5 000 objatí ich potešilo a udalosť chcú zorganizovať aj o rok. ,,Objímať sme začali už ráno o pol deviatej, počas dňa sa nám podarilo zažiť aj niekoľko kuriozít. Jednou z nich bolo napríklad objatie reholnej sestry a taktiež sa nám podarilo objať aj celú škôlku," teší sa organizátorka zo Zvolena, Kristína Kružicová.

Objali aj fontánu[/size][/co­lor]

//,,Ten pocit, keď vidíte ako sa vracia človeku do očí jas, je na nezaplatenie. Vypočuli sme si nespočetne krásnych slov a myslím, že to malo naozaj zmysel. A najmä objatia, ktoré sme šli rozdať do Domu Božieho milosrdenstva, boli veľmi dôležité. Úsmev na tvárach ľudí mi je najväčšou satisfakciou," //povedala Soňa Beňová z Banskej Bystrice.

Hug Day sa uskutočnil aj v Prešove: ,,Ďakujeme všetkým, ktorí objatia prijímali, ale ich aj rozdávali. Zažili sme tak netradičný deň v uliciach rôznych miest a spoločne sme vrátili ľuďom úsmev späť na tvár," dodal organizátor z Prešova, Marek Balčák.

[color=#ff0000]­VIAC NOVINIEK Z UNIKÁTNEHO PORTÁLU ŠTUDENT24.sk NÁJDETE[link=http://www­.student24.sk/clan­ky?all] TU![/link][/co­lor][size=15][/si­ze]

hug
73
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM