Ľubomír Hudačko Kultúra

Neverili by ste, koľko mladých sa tešilo zo skúšok dospelosti: V Prešove sa hromadne maturovalo! VIDEO

Počas jesene sa rozhodne so skúšami na stredných školách zbytočne neponáhľajú. V Prešove však bolo predsa len jedno miesto, kde matura fičala na plné obrátky a dokonca sa z nej mladí tešili. A v takom hromadnom počte, žeby ste tomu neverili!

Ilustračný obrázok k článku Neverili by ste, koľko mladých sa tešilo zo skúšok dospelosti: V Prešove sa hromadne maturovalo! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Dôvodom bolo vystúpenie kapely Smola a hrušky, ktorá má v repertoári práve pieseň o skúške dospelosti – Matura.

Vo videu si môžete atmosféru z „maturovania“ priblížiť a vychutnať tak, ako sme to okúsili my. Hoci bola pokročila večerná hodina, nikomu matura vôbec nevadila. Práve naopak, po čase sa opäť chalani zo Spišskej Novej Vsi podujali rozblázniť dav pomocou svojich chytľavých pesničiek.

A neostalo len pri nich, pomoc pridala aj Patejdlovka Po schodoch, ktorú muzikanti prerobili už pred časom do rockovej podoby. A vydarila sa tak, ako aj ostatné skladby. Prakticky energická a prajná odozva prišla v natrieskanom poschodí Road Cafe pod Kalváriou po každom ukončení hitu, no skandovalo sa i počas neho.

Zneli nahrávky zo starších albumov – Elvis Presný, Cigareta, či Svokra. No takisto prišlo aj na novinky Vylížem, Čierny Biely alebo Televízne noviny. No najväčší aplauz a nadšenie vyvolala zrejme o kúsok predsa len Matura, ováciami si tak prídavky fanúšikovia pýtali celkom bez debaty.

Kapela im vyhovela a potom sa s nimi ešte ponáhľala zvečniť fotografiami. Večer učiva i zábavy mal grády, svoju tvorbu pred hlavným ťahákom predviedli aj Prešovčania z Odtiaľ-potiaľ. Takže, ak maturovať, bez Smoly a Hrušiek to nejde!

foto: Pavol Dráb

Smola a hrušky roztancovali Prešov: Aj matura slávila úspech!
2
Galéria
Smola a Hrušky v Prešove: Takto rozvášnili dav!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM