Ľubomír Hudačko Správy

NEUVERITEĽNÉ, už je to rok: Prešovčania spomínajú na VÝNIMOČNÝ deň, keď prišiel pápež

Utorok 14. septembra 2021 sa zapísal do histórie Prešova ako veľký míľnik. Návšteva pápeža Františka sa radí medzi najväčšie podujatia v histórii mesta.

Ilustračný obrázok k článku NEUVERITEĽNÉ, už je to rok: Prešovčania spomínajú na VÝNIMOČNÝ deň, keď prišiel pápež
25
Galéria

Pri mestskej hale v Prešove pred rokom očakávalo príchod Svätého Otca takmer až 50-tisíc pútnikov. Niektorí prišli už v noci, veľkolepý deň tak strávili cestovaním od skorých ranných hodín a krátkym spánkom.

„Drahí bratia a sestry, zachovajte si milú spomienku na osoby, ktoré vás živili a vychovávali vo viere. Boli to skromní a jednoduchí ľudia, ktorí dali svoj život, milovali až do konca. To sú naši hrdinovia, hrdinovia každodennosti a práve ich životy menia dejiny. Svedkovia plodia nových svedkov, lebo sú darcami života. Takto sa šíri viera: nie mocou sveta, ale múdrosťou kríža; nie štruktúrami, ale svedectvom. A dnes, vo vyzývavom tichu kríža, sa nás všetkých, aj teba, Pán pýta: „Chceš byť mojím svedkom?“ povedal pred rokom v Prešove pápež František vo svojej homílii.

Prvé výročie od návštevy Svätého Otca Františka si v Prešove rok po udalosti v utorok 13.9.2022 pri­pomenuli biskupi, kňazi a veriaci Gréckokatolíckej cirkvi slávením ďakovnej archijerejskej svätej liturgie v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Prešove. Predsedal jej vladyka Peter Rusnák.

Zaspomínajte si s nami s fotogalériou, ako to v deň D pred rokom počas návštevy pápeža v Prešove vyzeralo.

Objektívom: Príchod pápeža Františka v Prešove
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM