Správy

Netradičné očkovanie: Prešovčania prišli za vakcínou na Hlavnú ulicu, FOTO

Nejeden záujemca využil možnosť prísť sa očkovať do centra Prešova. Stalo sa tak po zriadení mobilného miesta počas štvrtka 2. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Netradičné očkovanie: Prešovčania prišli za vakcínou na Hlavnú ulicu, FOTO
4
Galéria

Očkovať sa do centra mesta prišli tí Prešovčania, ktorí to doteraz ešte neurobili, alebo čakajú na druhú dávku.

„Zdravotníci z Mobilnej očkovacej služby očkovali vakcínou Pfizer všetkých záujemcov, ktorí so sebou mali občiansky preukaz a preukaz poistenca,“ vysvetlili z Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky.

Očkovanie vs. nákaza

Bez predošlej registrácie tu bola možnosť chrániť seba, ostatných a správať sa zodpovedne.

„Myslím si, že je to dobrý nápad, pretože nie každý má možnosť ísť za vakcínou. Je lepšie, keď lekári s ňou prídu k nám. Je dôležité nechať sa zaočkovať, pretože v opačnom prípade sa človek vystavuje riziku nákazy. A to nemôžem dopustiť, mám doma dve deti,“ vysvetlila svoj postoj Michaela, ktorá je už tiež očkovaná dvomi dávkami.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Samozrejme, očkovanie, nielen to mobilné, má množstvo odporcov. Najmä na sociálnych sieťach sa spomínajú dôvody od výmyslu sveta. Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky (MZ SR) však dôrazne prízvukuje, že vakcíny sú bezpečné.

Od 90. rokov

„Technológia, na ktorých sú mRNA vakcíny postavené, nie je úplne nová. Bola vyvíjaná už od 90-tych rokov, vedci tak nezačínali od nuly. Kvôli urgentnosti pandémie bol proces schvaľovania vakcín administratívne zjednodušený a zrýchlený, ale nikdy nie na úkor bezpečnosti. S tým súvisí aj podmienečná registrácia vakcín, ktorá však neznamená, že vakcíny sú "experimentálne“. Je to štandardný postup a na Slovensku sa používa ďalších 114 liekov, ktoré sú v podmienečnej registrácii," vysvetlili z MZ SR na sociálnej sieti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Objektívom: Na Hlavnej v Prešove očkovali netradičným spôsobom
4
Galéria

Viac správ o očkovaní v Prešove:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM