Správy

Netradičná ponuka Národného týždňa manželstva: Okrem poradenstva aj škola tanca online

V rámci podpory podujatia bude do nedele 14. 2. osvetlené priečelie budovy historickej radnice a vodárenskej veže načerveno.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná ponuka Národného týždňa manželstva: Okrem poradenstva aj škola tanca online
Zdroj: TASR/František Iván

Online škola tanca, poradenstvo, či beseda je časť programu, ktorý v Prešove od pondelka ponúka Národný týždeň manželstva (NTM).

Motivačné SMS

Program sa z dôvodu pandémie ochorenia Covid-19 koná online formou. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

„Jednou z noviniek je možnosť nechať si počas týždňa od pondelka do nedele (14. 2.) posielať motivačné SMS – Manželský budíček. Stačí sa zaregistrovať a každé ráno príde záujemcom motivačná SMS s tipom, ako prebudiť to krásne v manželstve či ako spestriť bežný deň,“ uviedla Šitárová. Podľa jej slov nebude chýbať ani Dobrá rada, teda individuálne poradenstvo pre manželov.

Bez stretnutia

„Počas NTM budú k dispozícii poradcovia z rôznych oblastí manželského života. Poradenstvo bude prebiehať dištančnou formou, bez osobného stretnutia. Manželia spolu alebo len jeden z nich môžu kontaktovať vybraného poradcu alebo poradcov podľa určených dní a hodín každého z nich,“ uviedla Šitárová a doplnila:

„Je možné ich kontaktovať vopred e-mailom a dohodnúť si s nimi čas, keď sa im budú venovať. Projekt Dobrá rada však nie je zameraný na dlhodobé poradenské služby. Je to priestor na konzultáciu, poskytnutie informácií, nasmerovanie, vyjasnenie si ďalších krokov na úspešné riešenie problému či krízovej situácie,“ vysvetlila ďalej.

Online škola tanca

Ako povedala, organizátori podujatia prosia manželov, aby rešpektovali súkromie poradcov a nekontaktovali ich mimo NTM či mimo zverejnených hodín bez ich súhlasu.

Súčasťou programu, ktorý je zverejnený na webstránke mesta, sú aj online škola tanca, beseda o rodinnej politike, svätá omša, kvíz či vyhlásenie výhercov fotosúťaže.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM