Samospráva

Nešťastní Prešovčania z Terchovskej ulice: Za autobusom musia kráčať kilometer po vlastných

Potrebujú spoj MHD vo svojej lokalite a pravidelne sa s požiadavkou obracajú na mesto. Neúspešne. Ani po niekoľkých urgenciách sa Prešovčania na Terchovskej ulici nedočkali. Poslanci pritom 80 000 eur na vybudovanie obratiska odklepli, ale zároveň aj stiahli.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastní Prešovčania z Terchovskej ulice: Za autobusom musia kráčať kilometer po vlastných
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Problémom je práve miesto, kde by sa autobusy mali otáčať. DPMP tvrdí, že zastávku tam dodať nemôžu, pretože spoje by tam na to nemali potrebný priestor.

Cestujúci tak podľa televízie TA3 musia chodiť na kilometer vzdialenú zastávku. Množstvo dôchodcov, ktorí v tejto lokalite žijú majú výrazne sťažené podmienky: „Jedná sa o úzku komunikáciu, je tam problém obchádzať sa aj pri strete dvoch osobných vozidiel. Preto je požiadavka na vybudovaní obratiska, kde by nebola nutnosť cúvania“ povedal pre televíziu riaditeľ DPMP Peter Janus.

Vyzeralo to, že sa situácia vyrieši. Mesto dalo vypracovať projektovú dokumentáciu na výstavbu obratiska, stavebný úrad dal podľa televízie TA3 povolenie na základe dohody majiteľov pozemkov, ale majetková komisia návrh zamietla.

Podľa predsedu komisie pre disponovanie s majetkom Karola Kyslana by chceli poslanci peniaze určené na obratisko dať aj na iné lokality v meste. Priznáva teda, že to voči ľuďom bývajúcich na Terchovskej ulici nie je fér: „Je to naťahovanie času a smiešne z pohľadu ľudí. Je to pre neprospech všetkých,“ povedal. Radnica mesta však prisľúbila, že sa požiadavkou bude naďalej zaoberať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM