Správy

Nerešpektujete uzávierku tohto cyklochodníka? Obchádzanie je zakázané, hrozí úraz!

Niektorí cyklisti aj chodci si uzávierku lokality pri Mestskej hale vysvetľujú po svojom. Mesto preto dôrazne upozorňuje na možné riziká a problémy.

Ilustračný obrázok k článku Nerešpektujete uzávierku tohto cyklochodníka? Obchádzanie je zakázané, hrozí úraz!
Zdroj: Mesto Prešov

Na cyklistickom chodníku, ktorý vedie popri rieke Torysa, vznikla v časti pri mestskej hale prekážka v podobe veľkých panelov. Mesto cyklistov žiada, aby na tomto mieste zvýšili opatrnosť. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Kompletne uzavretý

„Od pondelka 30.8.2021 je cyklochodník a chodník pre peších v úseku od Ulice Jána Pavla II. po dočasný pontónový most kompletne uzavretý. Obmedzenie súvisí s prípravou na návštevu pápeža Františka v Prešove a potrvá približne mesiac,“ uviedol Tomek.

Pri prešovskej mestskej hale prebiehajú prípravy na umiestnenie pontónového mosta cez rieku Torysa. Dočasné premostenie bude slúžiť pre pútnikov v čase návštevy Svätého Otca v Prešove.

Mobilné zábrany

„V rámci prípravných prác už boli osadené veľké panely, ktoré pretínajú cyklochodník a v najbližších dňoch tu pribudne aj pontónový most. Miesto je už teraz označené mobilnými zábranami,“ spresnil ďalej Tomek.

Viac správ z Prešova ponúkame tu:

Keďže si to však niektorí cyklisti aj chodci vysvetľujú po svojom, mesto vydalo aj dôraznejšie vyhlásenie k tejto problematike.

Nebezpečie a úraz

„Uzavretá časť cyklochodníka a chodníka pre peších je z oboch strán označená. Cyklistov aj chodcov dôrazne žiadame, aby nevstupovali do uzavretej časti a aby rešpektovali dopravné značenie. Obchádzať uzávierku po brehu rieky je zakázané z dôvodu možného nebezpečenstva úrazu,“ dodal na záver Tomek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM