Aktualizované Správy

Nepríjemná správa po návšteve pápeža: Arcibiskup Babjak mal pozitívny test na Covid

O ochorení upovedomili sekretariát Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a následne boli informovaní aj všetci biskupi, ktorí mohli byt v kontakte s vladykom.

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemná správa po návšteve pápeža: Arcibiskup Babjak mal pozitívny test na Covid
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovský gréckokatolícky arcibiskup a metropolita Ján Babjak SJ mal v sobotu 18. 9. pozitívny výsledok RT-PCR testu na ochorenie COVID-19.

Je zaočkovaný

Ako pre TASR uviedol hovorca prešovskej archieparchie Michal Pavlišinovič, arcibiskup sa ihneď stiahol do domácej karantény, je zaočkovaný a má len mierne príznaky ochorenia.

„O ochorení sme upovedomili sekretariát Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a následne boli informovaní aj všetci biskupi, ktorí mohli byt v kontakte s vladykom Jánom Babjakom SJ. Bolo im odporúčané preventívne podstúpiť testovanie na prítomnosť ochorenia Covid-19,“ uviedol Pavlišinovič.

Podobné príznaky

Hovorca Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Martin Kramara pre TASR potvrdil, že KBS v tejto súvislosti informovala aj Vatikán. Babjak sa počas návštevy Svätého Otca na Slovensku (12.-15.9.) zúčastnil viacerých podujatí, na ktorých bola prítomná aj hlava katolíckej cirkvi.

Hovorca Pavlišinovič zároveň prosí, aby ľudia boli pozorní na bežné prechladnutie, ktoré prichádza pri zmene počasia, pretože príznaky pri ochorení Covid-19 môžu byť podobné.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM