Ľubomír Hudačko Kultúra

Neodradil ich ani mohutný dážď: Bohatý program vo Veľkom Šariši prilákal 6000 ľudí

Do športového areálu vo Veľkom Šariši prišlo po roku znova približne šesťtisíc ľudí. Podujatie, ktoré vlani zapísalo svoj prvý ročník pod názvom „Na Šarišu tak...“ opäť zabodovalo. Tentoraz na prahu septembra a pod novým názvom „Šarišan na Šarišu“.

Ilustračný obrázok k článku Neodradil ich ani mohutný dážď: Bohatý program vo Veľkom Šariši prilákal 6000 ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

„Folklórny súbor Šarišan oslávil v minulom roku okrúhle jubileum – 45 rokov od svojho vzniku. To bola príležitosť na oslavu. Preto sme v meste, kde súbor vznikol, zorganizovali kultúrno-spoločenské podujatie. Chceli sme pripomenúť a podtrhnúť výročie i význam súboru v regióne Šariša. Ľudia si však doslova žiadali ďalší ročník, preto sme si povedali – prečo to znova neskúsiť,“ priblížil zákulisie akcie, ktorá sa konala prvú septembrovú nedeľu v športovom areáli vo Veľkom Šariši, predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Peter Chudík.

Petrovia Nagy a Bič rozprúdili dobrú náladu

Bohatý program sa začal už o 13-tej hodine, kedy sa na pódiu predstavili žiaci zo Základnej umeleckej školy vo Veľkom Šariši a malí folkloristi zo Šarišančeka. Hlavný program bol doslova nabitý hviezdami a chýbať nemohol ani folklórny súbor Šarišan. Ľudia si najviac zaspievali s Petrom Nagyom a skupinou Indigo. Hity, ktoré nestarnú, rozospievali a roztancovali všetkých prítomných. Vychádzajúca hviezda a to nielen domácej, ale aj európskej scény – Peter Bič Project, previedla svoju tvorbu taktiež.

Futbalový turnaj vyhrali domáci

Vrásky na čele spôsobil popoludní organizátorom mohutný dážď. Ten bol však len predzvesťou skvelého, oddychového a nakoniec aj slnečného podvečera a hviezdy nesvietili na oblohe v noci, ale aj pod reflektormi na pódiu vo Veľkom Šariši.

Počas celého predpoludnia na ihrisku prebiehal futbalový turnaj detí a dospelých. Predstavili sa v ňom štyri družstvá detí – FAMT Prešov, SAFI Prešov, Galaktik Košice a domáci FC Pivovar Šariš Veľký Šariš. Víťazstvo si nakoniec odniesli susedia z Košíc. Žiaden mladý futbalista však neodišiel sklamaný. Každý hráč bol obdarovaný novou futbalovou loptou.

V kategórii dospelých sa predstavili Internacionáli FC Pivovar Veľký Šariš, rodičia detí z FAMT Prešov, družstvo organizátora podujatia – Prešovského samosprávneho kraja a Internacionáli 1. FC Tatran Prešov. Pohár víťazov napokon ostal na domácom veľkošarišskom trávniku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM