Ľubomír Hudačko Rôzne Rôzne

Nemeckí turisti na návšteve Prešova? Keď si kúpili pivo, zažili prekvapenie a... z tohto im prišlo ľúto!

Aj keď Prešov nie je top vyhľadávanou destináciou na Slovensku, aj tu sa turisti predsa len zastavia. Nedávno mali možnosť metropolu Šariša vidieť nemeckí návštevníci. Tých čakalo prekvapenie, keď si kúpili pivo a pre zmenu ľútosť vyjadrili nad nepríjemnou udalosťou, ktorá zasiahla Prešovčanov...

Ilustračný obrázok k článku Nemeckí turisti na návšteve Prešova? Keď si kúpili pivo, zažili prekvapenie a... z tohto im prišlo ľúto!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Naše dominanty obdivujú neraz aj návštevníci z Maďarska, Česka či Nemecka. Práve posledne menovaní nedávno mali možnosť ochutnať víno či kochať sa historickými objektmi. Uznali krásu mesta a prekvapili ich ceny. Na návštevu nášho mesta zavítali obyvatelia nemeckého mesta Remscheid.

Ocenili krásu mesta a historické budovy

Pýtali sa na Opálové bane a na pretrase ich zaujala tiež informácia o vinnom múzeu, ako pozostatku minulosti, kedy bol Prešov centrom obchodu s vínom. „Víno tu chutí veľmi dobre, mala som možnosť ochutnať ho,“ skonštatovala členka nemeckej návštevy. Remscheidčania v rozhovore ocenili krásu nášho mesta, hlavne historické budovy na námestí.

Pýtali sa aj na rozvoj cestnej infraštruktúry, na blízkosť letísk, na zameranie podnikania v regióne, ale aj na regionálnu bezpečnosť v súvislosti s blízkosťou ukrajinskej hranice. Zaujímavou skutočnosťou bolo, že medzi účastníkmi z Remschceidu bola aj organistka Ruth Forbach, ktorá svoje umenie predviedla v evanjelickom chráme sv. Trojice počas koncertu nemeckej barokovej a romantickej hudby. Uviedla diela známych skladateľov a tak v našej metropole vďaka zahraničnej návšteve došlo aj k prezentácii svetovej hudby.

O soli nevedel, prekvapili nízke ceny

Natrafili sme aj na ďalších nadšencov z Nemecka, ktorí si boli okrem centra pozrieť aj Solivar. Čo o našom meste netušili a z čoho im prišlo ľúto? „Nevedel som, že ste tu ťažili soľ. Dokonca mi prišlo ľúto, keď mi oznámili, že vašu pamiatku na Solivare pohltil pred časom požiar. Je však chvályhodné, že ste ju predsa len začali obnovovať a už teraz to vyzerá sľubne. Asi to bude chcieť veľa času, kým to bude vynovené, ale potom to bude stáť za to,“ prezradil návštevník Heiko.

Ako sa so svojimi kolegami zhodol, z Nemecka chodia do Prešova priemerne asi každé dva roky. Prekvapila ich nízka cena piva a zmrzliny, veľa zatvorených novinových stánkov, ale v horúčave potešili picie fontány. Výhrady mali len k nahromadeným odpadkom na niektorých miestach a na Slovenskej ulici ich mrzelo minimum smetných košov. Na Delni by pre zmenu radi vyskúšali plavecké schopnosti, ale po informácii, že sa tam dá kúpať len na vlastné riziko od myšlienky upustili. Výhľad z Konkatedrály sv. Mikuláša si ale ujsť nenechali, vyšlo im aj počasie. Zároveň potvrdili, že sa tu opäť radi vrátia.

Čítajte tiež:

Táto FOTKA z Prešovského kraja boduje: Na prvý pohľad príjemný záber, no ten názov stojí za to!

Prešov zasiahnu vysoké teploty, meteorológovia nás varujú: V takýchto horúčavách sa budeme potiť!

Turisti v Prešove: Na návštevu sem prišli z Nemecka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM