Ľubomír Hudačko Rôzne

Nekonečná sága okolo škôlky sa pohla: Deťom konečne svitá na lepšie časy

Mesto začalo s úpravou budovy bývalého kultúrneho strediska na škôlku v roku 2012, avšak pre problémy so stavebnou firmou od zmluvy odstúpilo. Primátor Pavel Hagyari potvrdil, že škôlka by mala byť dokončená do konca júna tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Nekonečná sága okolo škôlky sa pohla: Deťom konečne svitá na lepšie časy
Foto: Eva Viestová

Na Haburskej ulici v Nižnej Šebastovej svitá na lepšie časy. Zdĺhavý proces výberu novej firmy by sa mal skončiť a deti sa by sa mohli učiť v prenajatých priestoroch. Hagyari údajne už podpísal zmluvu s novým dodávateľom. Od začiatku septembra by mohla byť prerobená škôlka otvorená.

Celé verejné obstarávanie je podľa poslanca mestského zastupiteľstva za túto mestskú časť Martina Lipku ukončené a potvrdené Úradom pre verejné obstarávanie, teda víťaz je definitívny. „Ak počasie umožní, tak v najbližších dňoch sa začnú prvé práce na materskej škole. Preinvestovať by sa celkovo malo 441 000 eur. Je predpoklad, že stavebné práce budú rozčlenené do dvoch etáp a na dve etapy budú aj financované,“ povedal Lipka.

Súťaž podľa poslanca vyhrala prešovská firma, u ktorej je záruka, že mestu nespôsobí problémy ako predchádzajúci dodávateľ. Ten ešte v roku 2012 nesplnil podmienky zmluvy a mesto vtedy od nej odstúpilo. Deti sa tak naďalej učili v priestoroch fary, ktoré si mesto prenajímalo od Rímskokatolíckej cirkvi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM