Správy

Nekonečná kauza prešovského poslanca: Najvyšší súd zrušil aj 2. termín odvolacieho konania

Špecializovaný trestný súd v Pezinku odsúdil Rudolfa D. v marci 2022 za prijímanie úplatku na päť rokov väzenia. Verdikt nie je právoplatný.

Ilustračný obrázok k článku Nekonečná kauza prešovského poslanca: Najvyšší súd zrušil aj 2. termín odvolacieho konania
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Najvyšší súd (NS) SR zrušil aj druhý termín odvolacieho konania v korupčnej kauze prešovského mestského a krajského poslanca Rudolfa D.

„Dôvodom je ospravedlnenie obhajcu z dôvodu jeho práceneschopnos­ti,“ priblížila hovorkyňa súdu Alexandra Važanová. Verejné zasadnutie by sa preto malo uskutočniť 13. februára.

5 rokov väzenia

Špecializovaný trestný súd v Pezinku odsúdil Rudolfa D. v marci 2022 za prijímanie úplatku na päť rokov väzenia. Verdikt nie je právoplatný, obžalovaný i prokurátor sa bezprostredne po rozsudku odvolali.

Rudolf D. mal podľa obžaloby žiadať od investora tréningovej ľadovej plochy v apríli 2018 úplatok vo výške 20-tisíc eur.

Na rokovaní mestského zastupiteľstva mal za to pri schvaľovaní finančného príspevku vo výške 600-tisíc eur hlasovať za návrh riešenia, ktorý bol predložený žiadateľom – investorom.

Dvojnásobná žiadosť

Obžalovaný na hlavnom pojednávaní ŠTS pripustil, že ho investor dvakrát požiadal o pomoc.

Prvý raz mal intervenovať, aby sa proti výstavbe haly neuskutočnila petícia, a tiež mal byť oslovený s prosbou o pomoc pri výstavbe parkovacích miest. Odmieta, že by za to žiadal či prijal úplatok. Cíti sa byť nevinný.

archívne foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM