Tlačové správy

Nechcete prísť o vozidlo do pár sekúnd? Vyhnite sa tejto chybe.

Továrenské zabezpečovacie systémy vo vozidlách neuľahčujú život len ich majiteľom, ale častokrát aj zlodejom. Tu je hlavný dôvod.

Ilustračný obrázok k článku Nechcete prísť o vozidlo do pár sekúnd? Vyhnite sa tejto chybe.
3
Galéria
Zdroj: shutterstock.com

Ukradnúť auto je dnes jednoduchšie ako hocikedy predtým. Aj v Prešove. Zlodejom stačí malá krabička, trochu šťastia a v priebehu pár minút odchádzajú s vozidlom v hodnote niekoľkých desiatok tisíc eur.

Pozrite si video.

Zdroj: YouTube.com

V tomto prípade ide o zneužitie technológie KESSY (keyless entry, start and exit system), taktiež známej ako bezkľúčové otváranie a štartovanie automobilu.

Odcudzenie vozidla funguje nasledovne: Zlodej predĺži signál originálneho kľúča, ktorý máte odložený niekde pri vchodových dverách alebo položený na stole v kaviarni, čím navodí dojem, že stojí priamo pri aute s originálnym kľúčom. Systém v aute ho preto ochotne vpustí dnu a dovolí mu naštartovať.

Ako sa chrániť pred touto metódou kradnutia áut?

Najlepšou ochranou je prevencia. Preto by každý majiteľ auta s bezkľúčovým systémom mal uvažovať nad dodatočným zabezpečením. Ideálne takým, ktorý funguje na mechanickom aj elektronickom princípe zároveň.

Jedným z nich je práve VAMPIRE Lite od VAM systému. Ide o najmodernejšiu verziu zabezpečovacieho systému postavenom na technológii, ktorú žiaden zlodej áut neprekonal už skoro 30 rokov. Pobočku VAM nájdete aj v Prešove.

VAMPIRE Lite je 7-cestný imobilizér, ktorý naraz dokáže v aute blokovať až 7 častí vozidla pod mechanickou kombináciou, čím zaručuje 100 %-nú ochranu automobilu pred akýmkoľvek spôsobom krádeže.

Navyše každá inštalácia je unikátna, preto neváhajte a zarezervujte si termín v prešovskej pobočke VAM systému čo najskôr. Nájdete ju na Strojníckej 9.

O nezáväznú cenovú ponuku môžete požiadať na tomto mieste.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: iBrand
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM