Kultúra

Nechce sa veriť, že Tublatanka je tu 40 rokov: V Prešove hrala s famóznou formou, FOTO

Prešovský Park kultúry a oddychu Čierny orol zažil po dlhšom čase špičkový rockový koncert.

Ilustračný obrázok k článku Nechce sa veriť, že Tublatanka je tu 40 rokov: V Prešove hrala s famóznou formou, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Erik Wittner/PKO Prešov

Skupina Tublatanka oslavuje 40 rokov na scéne, oslavuje ich s fanúšikmi na turné 40 Rockov Dobrí priatelia Tour, ktoré kapela oslávila aj v Prešove.

K jubileu vydali aj nový štúdiový album Uprostred chaosu.

Prešovský Park kultúry a oddychu Čierny orol zažil po dlhšom čase špičkový rockový koncert. Tublatanka si fanúšikov v zaplnenej sále získala od prvej minúty.

Aké hity hrali

Z pódia zazneli známe piesne z celej ich muzikantskej dráhy, prvou bola Šlabikár, po nej Dajte mi na to liek, Kúpim si kilo lásky, Ja sa vrátim a zazneli aj ďalšie hity ako Dnes, Môj starý dobrý kabát či Matka.

Do playlistu zaradili aj skladby z nového albumu Dobrí priatelia a Na životoch všetkých záleží.

Nechce sa veriť, že Tublatanka je na scéne 40 rokov a stále má fanúšikom čo povedať. Prvý koncert hrali v bratislavskom PKO 30. januára 1983 na festivale Mladá vlna ´82.

„Fanúšikovia sú svieži, majú energiu, prespievajú s nami celý koncert a sú veľmi vďační. Publikum Tublatanky je fantastické, ja na neho nedám dopustiť. Máme jedno z najlepších v rámci celého bývalého Československa,“ povedal pre TASR líder Martin Ďurinda.

Nemajú tisícky

„My sme si nenápadne urobili prieskum, pýtali sme sa, kto sa narodil v 60. rokoch. Veľa ich nebolo. Naši fanúšikovia stále mladnú a obnovujú sa, čo nás veľmi teší, lebo tá kapela stále žije a žije pre tie mladšie ročníky. Je pravda, že my nemáme na koncertoch viac tisíc fanúšikov, ale zase máme o to lepších, srdečnejších a vernejších fanúšikov, to nás teší,“ dodáva basgitarista Juraj Topor.

„Moje roky v Tublatanke sú fantastické, energia z publika a ľudia pred pódiom nás ženú, nemôžeš zvoľniť, musíš hrať stále naplno. Keď počuješ tú odozvu, je to niečo úžasné,“ dodáva bubeník Peter Schlosser.

Cimbalov zvuk

„Tešíme sa, že ohlasy na náš nový album sú veľmi dobré, je veľmi vyrovnaný, je na ňom 15 pesničiek. Ako sa nám ľudia ozývajú, majú obľúbené rôzne pesničky z albumu, nie je na ňom vata alebo slabá pesnička, máme ohlas aj na zvuk, ďakujem Jimimu Cimbalovi, ktorý vyrobil dobrý zvuk. Album sa veľmi dobre predáva, aj keď v dnešnej dobe sa už cédečka veľmi nepredávajú. Fanúšikovia od nás žiadajú aj LP, lebo tie sú znova v kurze. Bude to trvať určitá čas, ale vydáme aj vinylovú platňu, už je zadaná do výroby,“ doplňujú členovia kapely.

Viac záberov z koncertu nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Legendárna Tublatanka koncertovala v Prešove
10
Galéria
Zdroj: Erik Wittner/PKO Prešov
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM