Ľubomír Hudačko Kultúra

Nechať si ich ujsť by bola škoda: 3 parádne akcie, ktoré sa chystajú v okolí Prešova

V okolí Prešova to bude žiť akciami aj v najbližšom období. Z chystaných podujatí sme vybrali rovné tri, ktoré rozhodne odporúčame zažiť. Necháte sa pozvať?

Ilustračný obrázok k článku Nechať si ich ujsť by bola škoda: 3 parádne akcie, ktoré sa chystajú v okolí Prešova
Zdroj: TASR

Kapušany

Prvým z takýchto podujatí v našom výbere je to, ktoré už onedlho prebehne v Kapušanoch. Tam sa už v túto sobotu 12. augusta chystá hudobný koncert dvojice prešovských interpretov. Vstupné pre dospelých je 8 eur a pre deti do 15 rokov a dôchodcov to budú 4 eurá. Program začína v podvečer.

  • Od 18.00 do 19.30 vystúpi skupina Hrdza
  • Od 20.00 do 21.00 sa predvedie Katarína Knechtová

Veľký Šariš

Aj v meste Veľký Šariš bude na programe zaujímavá udalosť. Chystajú sa tam totiž Šarišske vešeľe, ktoré už v nedeľu 13. augusta zaujmú domácich i cezpoľných. Na Námestí sv. Jakuba sa od 14.00 hod. začne veľká šarišská svadba, no nebude len tak hocijaká. Jej program bude stanovený podľa starodávnych zvykov a takú len tak nemáme možnosť vidieť. Na podujatí vystúpia aj spolek Fincičanki a mužská spevácka skupina Čomovare. Je sa teda na čo tešiť.

Kendice

A dotretice Kendice. Neďaleko Prešova budú mať tradičnú hostinu plnú kapusty obyvatelia obce, ktorých prezývajú práve Kapustare. V sobotu 26. augusta sa môžete tešiť na kendické kapustové slávnosti. Konať sa budú v areáli vedľa kultúrneho domu. Program začína od 17.00 hodiny a príde aj kúzelník Gabi a skupiny KLM či Drišľak. K dispozícii budú súťaže, animácie pre deti, maľovanie na tvár a tombola. No najmä ochutnávka kapustových špecialít, nakladanie kapusty, súťaž o najkrajšiu kapustu a kapustový striptíz.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM