Rôzne

Nečakaný darček zo susedného Česka: Pardubický kraj prisľúbil tomu nášmu jeden milión!

Pardubický kraj prisľúbil Prešovskému kraju pomoc vo výške jeden milión českých korún - 40 000 eur ako znak solidarity po májových povodniach...

Ilustračný obrázok k článku Nečakaný darček zo susedného Česka: Pardubický kraj prisľúbil tomu nášmu jeden milión!
Zdroj: Dnes24.sk

Škody, ktoré tieto povodne spôsobili v našom kraji, boli vyčíslené na 5,71 milióna eur.

Pardubický hejtman Martin Netolický počas svojej oficiálnej návštevy ponúkol finančnú podporu: „Radi by sme vám v tejto ťažkej chvíli pomohli. Naše hospodárstvo sa začína zviechať a sme radi, že niečo také nemusíme riešiť u nás doma… Preto by sme vám chceli pomôcť sumou jeden milión českých korún. Vieme, že to nevyrieši vaše problémy, ale je to symbolický príspevok na znak solidarity.“ Dodal, že príspevok musia schváliť tamojší poslanci a zároveň vyjadril presvedčenie, že financie pošlú čím skôr.

„Nečakal som takéto priateľské gesto. Mimoriadne si vážime záujem našich partnerov o dianie u nás a postoj a ochotu Pardubického kraja nezištne pomôcť,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Peter Chudík, ktorý pripomenul, že je to už tretíkrát, čo nám tento partner takto nezištne pomáha.

„Finančný dar bude zrejme použitý na sanáciu zosuvu na ceste III. triedy v obci Osturňa, kde prívalové dažde odplavili krajnicu a časť svahu. Tento kritický bod je potrebné urýchlene riešiť, inak hrozí riziko obmedzenia a výluky dopravy do časti obce,“ uzavrela hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Foto, zdroj: PSK /fotogaléria: zosuv – Osturňa/

Nečakaný darček zo susedného Česka: Pardubický kraj prisľúbil tomu nášmu jeden m
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM