Michala Halásová Rôzne

Nebo a peklo na pôde Hotelovej akadémie. Alebo maturitná skúška trocha inak

Nebo a peklo bol názov praktickej časti maturitnej skúšky 5. C triedy Hotelovej akadémie v Prešove, ktorú absolvovali v utorok 23.4.2013 v priestoroch svojej školy. Privítanie hostí na ich maturitný raut spestrili predstavitelia „Neba a Pekla“.

Ilustračný obrázok k článku Nebo a peklo na pôde Hotelovej akadémie. Alebo maturitná skúška trocha inak
Zdroj: Dnes24.sk

Pekelne krásna slečna a rohatý mladík boli v kontraste s nežnou dievčinou a nebeským ,nevinným anjelikom. Všetci žiaci mali dopredu rozdelené úlohy. Jedni sa starali o varenie aj o výdaj stravy ,ďalší mali na starosti obsluhu za barovým pultom. Manažérom programu bol Martin Župina, ktorý ho zároveň aj uvádzal. Na akcii vystúpil Martin Husovský, huslistky Zuzana Výrosteková a Júlia Onuferová, speváčka Ľubomíra Hanušinová a herec z Kendického ochotníckeho divadla Štefan Baran.

Manažérkou prípravy rautu a celého popoludnia bola Martina Sabolová. Večer som oslovil marketingovú manažérku Lujzu Oriňákovú, ktorej som položil aj niekoľko otázok k popoludniu.

Z čoho vznikol názov podujatia “ Nebo a Peklo“ ?
Keďže sú pre každého z nás nebo a peklo neznáme priestory, lákalo nás navodiť si i ch magickú atmosféru a priblížiť tak hosťom čo ich možno v budúcnosti čaká. Nikto z nás presne nevie ako to tam vyzerá a tak sme mohli naplno zapojiť našu fantáziu a estetické cítenie, ktoré v nás tkvie.

Čo bolo potrebné vynaložiť z pozície žiaka, aby ste sa pripravili na maturitnú skúšku?
S prípravami to bolo doslova nekonečné peklo. Realizácii predchádzala dôkladná písomná príprava každého študenta. Už od decembra sme začali oslovovať sponzorov a snažili sa akciu spropagovať. Dva dni chystania nás stáli kopec energie, kreativity a trpezlivosti. Vložili sme do toho všetko, od ďalekého začiatku až po záverečné upratovanie.

Ako prebiehala príprava tých krásne aranžovaných jedál ?
Kuchári si recepty navrhovali i prispôsobovali podľa svojich potrieb a každý výrobok si doma poctivo skúšali. V kuchyniach ich koordinovala šéfkuchárka pani Ivana Tomková.

Prezraďte, kto boli zahraniční hostia …
Našim čestným hosťom bol člen Prezídia Európskej asociácie škôl hotelierstva a turizmu pán Hans Russegger, ktorý pricestoval z Rakúska a páni manažéri z Bratislavského hotela Mercure, kde chodíme na prax.

Aké bolo hodnotenie maturitnej komisie a ako sú spokojní žiaci ?
Komisia nás hodnotila v celku pozitívne. Malé chybičky, ktoré sa vyskytli si mnohí z nás vezmú ako ponaučenie pre naše budúce povolania. My sme s akciou maximálne spokojní. Teraz sa môžeme začať naplno pripravovať na ústnu časť maturity.

Text a foto: František Eštočin

Nebo a Peklo
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM