Jakub Forgács Rôzne

Navrhnite kandidátov v súťaži Strom roka: Nadácia Ekopolis vyhlásila už jej jedenásty ročník

Stromy majú svoj nenahraditeľný význam v živote človeka, zaslúžia si našu pozornosť, starostlivosť aj ochranu. Preto je cieľom ankety Strom roka, ktorej jedenásty ročník vyhlásila na Deň Zeme Nadácia Ekopolis, upozorniť na staré, vzácne a ohrozené stromy a vzbudiť záujem ľudí o životné prostredie.

Ilustračný obrázok k článku Navrhnite kandidátov v súťaži Strom roka: Nadácia Ekopolis vyhlásila už jej jedenásty ročník
Foto: Rastislav Búgel

Svoj obľúbený strom do ankety môžu prihlásiť jednotlivci, mestá a obce, školy, firmy alebo organizácie do 31. mája 2013. Stačí poslať vyplnený formulár a fotografie stromu poštou na adresu Nadácie Ekopolis (Komenského 21, Banská Bystrica 974 01) alebo e-mailom na hronec@ekopolis.sk. Všetky potrebné informácie o ankete Strom roka 2013 a nominačné hárky nájdu záujemcovia na www.ekopolis.sk.

Komisia vyberie začiatkom júna z prihlásených stromov 12 finalistov. Verejné hlasovanie o víťaza ankety sa začne 11. júla 2013 na festivale Pohoda v Trenčíne a bude trvať do konca septembra 2013.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM