Ľubomír Hudačko Futbal

Návrat na 1. miesto? Tatran potrebuje poraziť posledný tím, v tabuľke je pretlak...

Jasný favorit bude k videniu v Prešove na zápase miestnych koňarov proti Liptákom. Hostia totiž pricestujú na Šariš ako posledný tím II. ligy a to je ideálna príležitosť na to, aby sa zelenobieli opäť odrazili k trojbodovým zásahom. V minulom kole im totiž nevyšiel výjazd do Rimavskej Soboty.

Ilustračný obrázok k článku Návrat na 1. miesto? Tatran potrebuje poraziť posledný tím, v tabuľke je pretlak...
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Vinou toho sa prepadli na 5. miesto. V tabuľke je však situácia poriadne zamotaná, aj spomínaná Rimavská Sobota sa môže za istých okolností vyšvihnúť na líderskú pozíciu jedinou výhrou.

To si však Tatran nemôže pripustiť, potrebuje zbierať body a upokojiť náročných fanúšikov, ktorí by radi videli svoj klub naspäť v Corgoň lige už od budúcej sezóny. Ako sa však ukazuje, také ľahké to nebude. Konkurencia je veľká, veď Michalovce, Senec či Bardejov ale aj Podbrezová majú príliš dobrých hráčov na to, aby hrali takisto len II. ligu. Ako sa teda vyvŕbi sezóna s nižším poschodí bude veľmi zaujímavé sledovať.

Zaujímavý duel čaká aj Prešovčana Jána Papaja, ktorý v kádri zelenobielych pôsobí už dlhé roky. Pochádza však z Liptova a práve proti Mikulášu by mal aj naskočiť do duelu. Za miestny tím však nikdy nehral: "Je to síce moje rodné mesto, ale nikdy som zaňho nehral. Síce som sa tam narodil, ale som z Liptovského Hrádku, kde som aj pôsobil. Mikulášu sa momentálne nedarí, je na poslednej priečke. Ale určite sem nepríde odovzdaný a bude sa snažiť napraviť si povesť a získať nejaké tie body. No ako vravím, my musíme ísť tvrdo za svojim cieľom a tým sú tri body. Potrebujeme ich do tabuľky, aby sme sa udržali so špicou, aby sme nestratili kontakt a aby sme aj v budúcom kole mohli pomýšľať na návrat na vedúcu priečku, z ktorej sme spadli,“ povedal Ján Papaj pre oficiálnu webstránku klubu.

Všetko mohlo byť inak toto leto a Papaj mohol hrať za iný Tatran, práve ten Liptovský: „Do Mikuláša som mal možnosť ísť teraz v lete. Oslovili ma, aby som im pomohol s hraním a mal som začať aj trénovať deti. Chceli, aby som sa vrátil a pomohol trošku s futbalom na Liptove, keďže ten možno nie je až tak v popredí. Predsa len sa tam viac tlačí hokej, ale teraz hrajú rovnakú druholigovú súťaž futbalisti aj hokejisti. Tak ma oslovili aj pri výchove tamojšej mládeže,“ dodal.

Bývalý kapitán zelenobielych tak bude mať šancu ukázať sa proti „svojim“, ktorým sa teda vôbec nedarí. V minulom kole dokonca doma podľahli nováčikovi z Dolnej Ždane, práve tento mančaft bol doposiaľ fackovacím panákom. Mikuláš tak klesol na posledné miesto a veľa šancí na zisk bodov na ihrisku ostrieľaného Prešova sa mu nedáva. Oba tímy potrebujú body ako soľ, ale jasným favoritom je určite Prešov. Zápas začne o 15.00.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM