Iné športy

Nastúpili viacerí hráči z lavičky: Prešovskí volejbalisti aj tak zdolali Zvolen

V 6. kole extraligy mužov privítali hráči VK Mirad PU Prešov doma vlaňajšieho nováčika a húževnatého súpera MVK Zvolen. Šancu dostali aj debutanti.

Ilustračný obrázok k článku Nastúpili viacerí hráči z lavičky: Prešovskí volejbalisti aj tak zdolali Zvolen
Zdroj: Vkmiradpupresov

Napriek sympatickému výkonu hostí, vyhrali domáci 3:0 (25:21, 25:23, 25:13) a pripisujú si štvrté víťazstvo v rade. Šancu na ihrisku dostali viacerí hráči z lavičky. V prešovských farbách debutovali Alex Timko a Tomáš Šiket. Hráčom zápasu sa stal Michal Hudák.

Rozpačitý prvý set začali lepšie Zvolenčania. Prekvapivý náskok však dlho neudržali. Po vyrovnaní a šnúre bodov domácich sa do koncovky išlo so 4-bodovým vedením Šarišanov. Razantným smečom potvrdil zisk setu kapitán Martin Sopko na 25:21. V druhom dejstve dostali šancu striedajúci Matej Faron, Kamil Pavlinský i Šimon Gula. Hostia v ňom dlho viedli, ale náskok opäť stratili. Za stavu 23:23 to vyzeralo na napínavý záver. Pekným útokom zo siete sa presadil Faron a následne podával na setbal. Smeč Zvolena bol na radosť domácich fanúšikov úspešne zablokovaný Ivom Mikovčíkom.

Tretí set už mali domáci plne pod kontrolou. Zahral si aj Michal Rajduga. Vývoj stretnutia doprial debutu mladíkov. V polovici setu sa na ihrisko dostal domáci odchovanec Alex Timko i nováčik Tomáš Šiket. Zápas ukončilo pokazené podanie Zvolenčanov na 25:13.

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov: „Bol to náročný súper hlavne na psychiku. Zápas s Prievidzou bol o tom, že sme chceli. So Zvolenom sme museli. Zvolen je nepríjemný súper, ale my sme chceli potvrdiť našu formu. Musím pochváliť chlapcov. Až na pár výpadkov sa s tým vysporiadali statočne. Dostali sa do hry debutanti aj hráči, ktorí bežne hrávajú menej, ale obhájili si miesto na ihrisku, čím ma potešili.“

Martin Vaško, tréner MVK Zvolen: „Malo to rovnaký scenár, ako naše posledné dva zápasy. Prvé sety sme schopní so súperom držať krok, ale zopár nepresnosťami alebo chybami si prehráme koncovku. Až na ten posledný set to bol dnes solídny výkon. Myslím, že sme domácich prekvapili.“

Extraliga pre Prešovčanov pokračuje už o týždeň v sobotu (27.10.2018) 7. kolom a východniarskych šlágrom proti VK KDS Šport Košice. Muži ho netradične odohrajú na neutrálnej pôde Mestskej športovej haly v Humennom s plánovaným začiatkom o 18-tej hodine.

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM