Hokej

Nastúpil aj navrátilec Růžička: Výkony ako olympionici však Prešovčania nepodávajú

Vo štvrtom vzájomnom zápase išlo o prvé víťazstvo „vojakov.“ Víťazným gólom v 56. minúte sa na ňom podieľal 43-ročný český útočník Radek Duda.

Ilustračný obrázok k článku Nastúpil aj navrátilec Růžička: Výkony ako olympionici však Prešovčania nepodávajú
12
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Vo štvrtom vzájomnom zápase v prebiehajúcej sezóne 2021/2022 išlo o prvé víťazstvo „vojakov.“ Víťazným gólom v 56. minúte sa na ňom podieľal 43-ročný český útočník Radek Duda, pre ktorého to bol debut v najvyššej slovenskej súťaži.

Trenčania nastúpili už aj s najnovšou akvizíciou 43-ročným českým útočníkom Radkom Dudom. Zo kádra Prešova sa vrátil jeho krajan obranca David Růžička.

Úvod zápasu priniesol menšie tresty na oboch stranách, ale bezgólové skóre sa nezmenilo.

Dlho bez gólov

V prvej tretine mali viac gólových príležitostí Trenčania, blízko ku gólu bol v 9. minúte Duda, ale brankár Bespalov podržal Prešovčanov. Gólom sa neskončili ani šanca Žilku v oslabení či prečíslenie Dukly so zakončením Mahboda.

Druhá tretina sa začala únikom Dudu, ale Bespalov mu opäť zmaril radosť. Prešovčania hrozili najmä z brejkov, väčšiu ofenzívnu aktivitu predvádzali v druhej tretine domáci, no brankári boli pozorní. Skóre sa zmenilo až 12 sekúnd pred druhou prestávkou. Nekrytý Valach sa ocitol pred Bespalovom a otvoril skóre – 1:0.

Víťazný zásah

Prešovčania mali ideálny vstup do tretej tretiny, keď ich protiútok zakončil Welychka a vyrovnal na 1:1.

V 47. minúte trafil Mahbod do žŕdky, dorážkou neuspel Berisha a prešovský brankár si onedlho poradil aj s tečom strelecky aktívneho Dudu. Ten napokon okorenil svoju premiéru v najvyššej súťaži víťazným gólom. V presilovke tečoval strelu Chovana a Bespalov bol bezmocný – 2:1. Hostia sa pokúsili vyrovnať počas hry bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

HK Dukla Trenčín – HC Prešov 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

  • Góly: 20. Valach (Berisha), 56. Duda (Chovan, Minárik) – 42. Welychka.
  • vylúčení: 2:4,
  • presilovky: 1:0,
  • oslabenia: 0:0,
  • 750 divákov

Trenčín: Bowns – Chovan, Kudla, Martiška, Starosta, Lemcke, Nemčík, Urban – Berisha, Mahbod, Duda – Minárik, Sojčík, Bezúch – Krajč, Valach, Honzek – Hudec, Rehuš, Švec – Krajčovič

Prešov: Bespalov – F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Glazkov, Růžička, Jendroľ, Bakala – Sýkora, Vas, Lialka – Charbonneau, Čacho, Welychka – Žilka, V. Fekiač, Šimun – A. Nauš, Zagrapan, Lalík

FOTO: HK Dukla Trenčín - HC GROTTO Prešov 2:1 v 38. kole Tipos extraligy
12
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM