Ľubomír Hudačko Futbal

Naši futbalisti na čele tabuľky: Tatran ešte neprehral, skóre má 9:0

Dva zápasy, dve výhry, skóre 9:0. Takto si to fanúšikovia Prešova predstavovali. Škoda len, že to prichádza až teraz, v II. najvyššej súťaži. Tatran zaznamenal víťazstvo aj proti súperovi iného kalibru, nad sily sme boli Podbrezovej.

Ilustračný obrázok k článku Naši futbalisti na čele tabuľky: Tatran ešte neprehral, skóre má 9:0
Zdroj: Dnes24.sk

Tá napokon v zostave s Vaščákom a Greškom, skúsenými harcovníkmi, ktorí účinkovali aj v európskych pohároch, nenastúpila. Možno aj to sa podpísalo v podstate pod matný výkon hostí, i keď prvý polčas bol vzácne vyrovnaný.

Talian podržal mužstvo skvelým zákrokom

Diváci už mali prístup k stretnutiu 2. kola II. ligy, prišla ich tisícka. Favorita by však na ihrisku hľadali len ťažko. Od úvodu videli najmä bojovný medzišestnástkový futbal s minimom šancí na oboch stranách. Koniec koncov, podobný priebeh sa aj dal očakávať. Súperi sú totiž z rangu ašpirantov na postup a každá chyba by sa nemilosrdne trestala. Preto bola hra opatrná a obrany si s náznakom každej nebezpečnej situácie poradili s prehľadom. Zaujal najmä mladý Bartek v obrane Prešova, ktorý spolu s Petrášom vytvorili zatiaľ nepriepustný tandem. Máločo pustili pred brankára Taliana už v príprave. Ktovie však, ako by to dopadlo, keby prešovský gólman nevyrazil prudkú, podmočenú loptu z hranice šestnástky od Morháča na roh bravúrnym zákrokom.

Dva góly za 5 minút

Po zmene strán sa však začali diať veci. Práve Morháč bol zrejme až premotivovaný, pretože okrem ofenzívnych akcií musel riešiť aj obranu. A po faule na Nworaha vraj v pokutovom území kráčal pod sprchy. Videl druhú žltú, Leško si medzitým už pripravil loptu na biely bod. A uspel. Oklamal Baláža a s prehľadom premenil. Tatran bol ako pokropený živou vodou a o pár minút zvýšil skóre kapitán Petráš po rohovom kope. Hlavičkou chrbtom k bráne nedal brankárovi žiadnu šancu. Podbrezová mala len mierne náznaky na zníženie, okrem nastreleného brvna Gajdošíka v 78. minúte sa k ničomu vážnemu ani nedostala. Aj preto vyhral Prešov celkom zaslúžene, čo potvrdil aj tréner hostí, Jaroslav Kentoš: „V prvom polčase sa hral medzišestnástkový futbal bez vážnejším príležitostí.V dru­hom polčase sa zápas zlomil behom troch minút, kde po odpískanej penalte, vylúčení a po rohovom kope sa zápas zlomil a súper v ňom už dominoval a mal plne pod kontrolou. Vzhľadom na celkový priebeh je víťazstvo Tatrana zaslúžené,“ povedal.

Tréner je rád, že nad Prešovom vyšlo slnko

Lodivod domácich Jozef Kostelník bol po dueli spokojný: „Pre nás to bol druhý domáci zápas a dva zápasy doma sa vyhrávajú ťažko. Podržal nás v jednom prípade brankár Talian. V druhom polčase sme dali dva rýchle góly a zápas kontrolovali. Nie je to ľahké, pretože sme spolu len mesiac. Ale pracujeme na tom, aby tak ako v druhom polčase vyšlo slnko, tak aj nad futbalovým Prešovom vyšlo slnko,“ uviedol.

Súhrn: 2. liga – 2.kolo: 1. FC Tatran Prešov – ŽP Šport Podbrezová 2:0 (0:0)

Góly: 53. D. Leško (11m), 56. Petráš, ŽK: 28. Petráš – 26. Morháč, ČK: 53. Morháč po 2 ŽK, pred 1030 divákmi rozhodoval Prešinský (Lieskovský, Hancko)

Zostavy:

1. FC Tatran: Talian – Kačala, Bartek, Petráš, Hatok – Papaj, P. Jacko – Dolný (80. Poliaček), Katona, D. Leško – Nworah (90. P. Šafranko)

Podbrezová: Baláž – M. Pančík, Gajdošík, Minčič, Morháč – Snitka – Andrič, J. Pančík (70. Čekovský), Harvilko, Szöke (54. Kožička) – Tubonemi (70. Mózer)

Foto: Viktor Zamborský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM