Michala Halásová Samospráva

Naše cesty čakajú ďalšie opravy. Mesto obdržalo príspevok od štátu!

Mesto už v tomto roku preinvestovalo 70 tisíc eur do opráv ciest po zime. Keďže však poslanci schválili len 10 tisíc pre každú mestskú časť, urobili sa zatiaľ len čiastočné úpravy výtlkov.

Ilustračný obrázok k článku Naše cesty čakajú ďalšie opravy. Mesto obdržalo príspevok od štátu!
Zdroj: Dnes24.sk

V týchto dňoch však mestu prišiel aj príspevok Vlády SR pre mestá na riešenie kritického stavu cestnej infraštruktúry. Prostriedky vo výške viac ako 47 tisíc eur musia byť účelovo použité na opravy výtlkov. O tom, kde konkrétne budú v meste použité sa bude ešte rokovať.

Očakávali sme síce vyššiu sumu peňazí, ale ako sa hovorí, darovanému koňovi na zuby nepozeraj. Aj tieto finančné prostriedky, aj keď ich nie je veľa, pomôžu v meste opraviť zopár výtlkov, “ povedal primátor Pavel Hagyari.

O ďalších financiách na opravy ciest by mali poslanci hovoriť na mimoriadnom zastupiteľstve budúci pondelok. Schváliť by mali nielen rekonštrukciu cesty A. G. Svobodu, ale aj rozpočtové opatrenie, kde sa hovorí aj o ďalších peniazoch na výtlky (približne 150 tisíc eur). Diskutovať sa bude aj komplexnej rekonštrukcii prešovských ciest.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM