Ľubomír Hudačko Rôzne

Náš tip na víkend: Prvá východoslovenská výstava koní všetkých plemien!

Už túto sobotu sa uskutoční historicky prvá východoslovenská výstava koní všetkých plemien. Chovatelia z viacerých regiónov Slovenska ako aj Českej republiky budú predstavovať svoje kone v kategóriách podľa jednotlivých plemien.

Ilustračný obrázok k článku Náš tip na víkend: Prvá východoslovenská výstava koní všetkých plemien!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podujatie na ranči Breziny za obcou Pavlovce, v okrese Vranov nad Topľou spoluorganizuje Samuel Bruss, program výstavy podľa jeho slov odštartuje jej slávnostným otvorením v areáli pavlovského ranča v sobotu 7. septembra o 10.00 h.

„Na výstave budú prezentované plemená koní konkrétne v 10 kategóriách. Zo vzácnejších by som spomenul Arabského plnokrvníka, Slovenského plnokrvníka, Írskeho coba, zo zástupcov ďalších plemien to bude napríklad Furioso či Lipican“, priblížil Bruss.

Súčasťou programu podujatia pod Slanskými vrchmi budú podľa jeho slov aj ukážky komunikácie s koňmi a výstava poľnohospodárskej techniky. Verejnosť sa môže ďalej tešiť na jazdu na koňoch, na koči a atraktívnu westernovú šou. Organizátori východoslovenskej výstavy, ktorú podporilo ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR spolu so Zväzom chovateľov koní na Slovensku, zároveň v sobotu udelia viacerým jednotlivcom ocenenie za ich celoživotný prínos k chovu koní a jazdectvu. „Podujatie na Brezinách vyvrcholí ocenením celkového víťaza výstavy – šampióna“, uzavrel Bruss.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM