Iné športy

Napokon obsadili 5. miesto: Volejbalisti Prešova v boji oň zdolali Komárno 2:0

Prešovskí volejbalisti ukončili sezónu bojom o 5. miesto. Stretli sa v ňom s Komárnom, ktoré zdolali 2:0 na zápasy a stihli to v najkratšom termíne.

Ilustračný obrázok k článku Napokon obsadili 5. miesto: Volejbalisti Prešova v boji oň zdolali Komárno 2:0
Zdroj: VK Mirad PU Prešov

Druhý zápas bol pritom päťsetovou drámou, hoci od začiatku nič nenasvedčovalo tomu, žeby k takejto zápletke malo dôjsť. Prešov prehrával 0:2 na sety, ale potom sa zlepšil a duel napokon dospel až do tajbrejku. V ňom bol stav 6:6, keď sa na podanie dostal Martin Sopko st. a zvýšil na rozhodujúcich 11:6 pre hostí. Potom si to už koňare ustrážili a obsadil konečné 5. miesto, Komárno sa umiestnilo o priečku nižšie.

VK Spartak UJS Komárno – VK Mirad PU Prešov 2:3 (18, 21, –23, –16, –9)

  • výsledok série 0:2
  • Prešov obsadil 5. miesto
  • zápas trval 117 minút
  • rozhodovali: Moravčík a Szász
  • 150 divákov
  • Komárno: R. Pělucha, Sládeček, Kubš, Hinduliak, Rehák, Rak, libero Slezák (Sánta, Forró). Tréner: R. Pělucha.
  • Prešov: Červeň, Jurko, M. Sopko st., Mikovčík, Bogdanovič, Hudák, libero T. Lampart (Faron, Timko). Tréner: E. Digaňa.
  • MVP: Michal Červeň (Prešov)

Hlasy po zápase

Erik Digaňa, tréner Prešova: „Som rád, že sme to ukončili a že pod vedením jedného z pilierov slovenského a prešovského volejbalu Červeňa sme zápas dotiahli do víťazného konca. Som rád, pretože Komárno vôbec neprišlo odovzdane, hoci sa hralo o piate miesto, ale podľa mňa sa to pre všetkých hralo ako finále, takže blahoželám chlapcom, že to otočili. Vyhral trošku šťastnejší kolektív,“ povedal podľa svf.sk.

Robin Pělucha, tréner Komárna: „Gratulujem Prešovu k víťazstvu. Dva sety sme hrali relatívne dobre, vychádzal nám servis i príjem a následne aj útok, avšak vo štvrtom sete sme trošku poľavili, súper to využil a v podstate zaslúžene vyhral, aj vďaka nášmu prispeniu.“

V príohe si nezabudnite pozrieť aj fotogalériu z prvého zápasu medzi týmito súpermi.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Séria play off vo volejbale: Prešovčania Komárno zdolali a vedú 1:0
8
Galéria
Zdroj: VK Mirad PU Prešov

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM