Kultúra

Naplánujte si svoj týždeň: Jeden klik vás prevedie naj akciami v Prešove

A máme tu ďalší týždeň. Viete už, ako ho strávite v rámci voľných chvíľ? Pomôžte si nasledujúcim redakčným výberom naj podujatí v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Naplánujte si svoj týždeň: Jeden klik vás prevedie naj akciami v Prešove
Zdroj: Zuzana Balenčin

Peter Lipa

1. októbra 20:00 v Stromoradí

Najznámejší slovenský jazzový spevák Peter Lipa je momentálne naozaj činorodý a štyri mesiace po premiére albumu Slovenské evergreeny uviedol na svet nový album Dobré meno. Pri tejto príležitosti ho uvidia aj diváci v rodnom Prešove.

Ťapákovci

3. októbra 19:00 v PKO

Lenivým, ľahostajným a nezmyselným spôsobom myslenia a konania nám Ťapákovci ukazujú, že za vyše sto rokov sa toho vlastne až tak veľa nezmenilo. Naša spoločnosť síce technologicky postupuje míľovými krokmi vpred, ale pohľad na svet, prístup k riešeniu životne dôležitých problémov a vzorce ľudského správania zostávajú v mnohom stále rovnaké.

Norman Beaker Trio

3. októbra 20.00 v Stromoradí

Norman Beaker je na čele britskej bluesovej scény už viac ako 4 desaťročia spolupracujúci s menami Alexis Korner, Graham Bond, Jack Bruce, Tony Ashton, Paul Jones či Eric Burdon.

Šarišský Hackathon

4. októbra od 12.00, redistrácia v Evanjelickom kolégiu

Hackathon na otvorených dátach mesta Prešov a Prešovského samosprávneho kra­ja.

Musica Testudinis

4. októbra 19.00 vo Viole

Súbor Ensemble Thesaurus Musicum vznikol v roku 2015 v Žiline. Svojou interpretáciou sa zameriava na komornú vokálnu a inštrumentálnu hudbu 16. – 18. storočia európskej proveniencie.

Strýko Baltazár

5. októbra 16.00 v Kine Scala

Rodinný rozprávkový muzikál – vyberte sa s nami do ríše fantázie, čarovného sveta hračiek a neuveriteľných zážitkov.

O tučniakovi

5. októbra 16.00 vo Viole

Antarktída, najjužnejšie miesto na svete plné extrémov. Oslepujúco biela planina pokrytá snehom a ľadom. Nerastie tam ani jediný strom, ani jediné stebielko trávy, po celé dni iba fúka hrozivý vietor, ktorý rozvieva snehový poprašok, takže častokrát nie je možné ani oči otvoriť.

Veci, čo sa dejú

5. októbra 18.00 v DJZ

Program Veci čo sa dejú vás dostane do polovice 20.storočia, do čias, ktoré na východnom Slovensku sprevádzala optácia Rusínov a Rusínok do Sovietskeho zväzu. Spoznajte zabudnuté príbehy vašich známych a rodín, ktoré sa oplatí pripomínať aj dnes. Autorom folklórneho muzikálu je renomovaný spevák, tanečník a choreograf Štefan Štec.

A v obrazoch si pozrite, ako bude vyzerať M-aréna na prešovskom sídlisku Šváby. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Vybudujú ju na sídlisku Šváby: VIZUALIZÁCIE M-Arény v Prešove
3
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM