Šport

Napínavá séria o bronz: Prešovskí volejbalisti sú bližšie ku kovu, zdolali Košice

V druhom zápase série o 3. miesto v extralige mužov vyhrali volejbalisti VK Mirad Unipo Prešov vo východniarskom derby nad VK KDS-Šport Košice 3:2.

Ilustračný obrázok k článku Napínavá séria o bronz: Prešovskí volejbalisti sú bližšie ku kovu, zdolali Košice
Zdroj: Daniel Koháni

V sérii o bronz, ktorá sa hrá na tri víťazstvá, sa prešovskí volejbalisti ujali vedenia 2:1. Štvrtý zápas je na programe v stredu 7. apríla o 19.00 v Koši­ciach. Informácie o zápase redakcii poskytla z VK Prešov Jana Palenčárová.

Priebeh stretnutia

Prešov začal raketovo, v prvom sete nedal hosťom šancu a vyhral 25:13. Druhý set sa vyvíjal lepšie pre Košičanov, ale domáci otočili a napokon vyhrali takmer stratený set 26:24.

Tretí set bol vyrovnaný a v koncovke ho pre seba získali Košičania (22:25).

Hostia ožili, boli lepší aj v štvrtom sete a vyrovnali na 2:2. V tajbrejku si Prešov hneď v úvode vypracoval vedenie a nepustil ho do konca. Piaty set vyhral domáci 15:10 a v sérii vedú 2:1.

Hlas trénera

Prešov potiahol opäť Lukasz Szarek, ktorý zaznamenal 27 bodov (3 bloky). Domáci mali až 17 blokov, po tri okrem Szareka aj Mudo, Ivo Mikovčík a Ľuboš Macko. Rovnako 27 bodov si pripísal aj košický univerzál Patrik Lamanec, smečiar Lukáš Smolej 20. Hráči zápasu: Lukasz Szarek (Prešov) – Lukáš Smolej (Košice)

Marek Kardoš, tréner VK Mirad Unipo Prešov: „Bolo to viac vybojované ako vyhrané. Osobne si myslím, že sme zo zóny 4 nehrali veľmi dobre. Našťastie nám tam v tajbrejku zahral Miško Hudák výborne. Trápime sa v zóne 4, nie je to ono a zbytočne vznikajú nedorozumenia v príjme. Už 8 mesiacov robíme na zóne zodpovednosti, na preberaní priestoru jeden za druhého a robíme to, ale nie vždy. A táto disciplinovanosť, to je najväčší rozdiel. Napríklad Košice boli disciplinované a celkovo hrajú disciplinovane. My sme veľmi dobre začali brániť v piatom sete a to bol kľúč.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Šport v Prešove

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM