Ľubomír Hudačko Kultúra

Naozaj netradičné spojenie: Prešovčanka Katka Knechtová sa dala dokopy s diablami...

Netradičné spojenie Prešovčanky a diablov! Speváčka, skladateľka a textárka Katarína Knechtová sa spojila so svetoznámym hudobným zoskupením Cigánski Diabli a spoločne pripravili výnimočnú hudobnú sériu koncertov.

Ilustračný obrázok k článku Naozaj netradičné spojenie: Prešovčanka Katka Knechtová sa dala dokopy s diablami...
Zdroj: Dnes24.sk

Dvanásťčlenné hudobné zoskupenie Katarína Knechtová & Cigánski Diabli sa s originálnou hudobnou šou predstaví v 14-tich slovenských mestách.

Spája ich premyslenosť skladieb

„Na turné sa veľmi teším, pretože je to opäť niečo nové. Spojenie týchto žánrov vnímam jednoznačne výnimočne a spolupráca s Cigánskymi Diablami je pre mňa veľkou výzvou, pretože spojíme dva rôzne svety. Veľmi sa teším, že budem spievať cigánske pesničky. Navyše osobne pridám aj nejaké ľudové piesne, osobitne z môjho regiónu, teda zo Šariša," teší sa Katka Knechtová.

Na koncertoch zaznie aj duet so Silviou Šarközi a samozrejme skvelé výkony Cigánskych Diablov s bravúrnym cimbalovým majstrom Ernestom Šarközim. „S Katkou sa poznáme už zopár rokov, stretávali sme sa na mnohých akciách. Veľmi sa tešíme na turné. Spája nás premyslenosť Katkiných skladieb, umelecká hĺbka textov, kompozícia a postoj k umeniu a hudbe,“ konštatuje umelecký vedúci Cigánskych Diablov Ernest Šarközi.

Koncerty aj na východe

Výnimočné spojenie popu a dynamickej gypsy hudby je zárukou nevšedného a unikátneho hudobného zážitku. „Sme kolegovia, ktorí sa rešpektujú. Mali sme príležitosť sa stretnúť napríklad na výstave Expo v Šanghaji, kde sme reprezentovali Slovensko. Verím, že sa počas tejto spolupráce viac spoznáme a spriatelíme. Koncert bude naozaj pestrý," dodala Katka.

Katarína Knechtová & Cigánski Diabli Tour 2014 12.10. Rožňava 20.10. Vranov nad Topľou 27.10. Považská Bystrica 28.10. Modra 29.10. Bardejov 9.11. Humenné 10.11. Košice 11.11. Trenčín 17.11. Nitra 18.11. Trnava 19.11. Púchov 24.11. Žilina 25.11. Martin 8.12. Bratislava

Katka Knechtová - Isabel
1
Galéria
Turné s diabolskou príchuťou: Katka Knechtová z Prešova sa spojila s diablami!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM