Michala Halásová Samospráva

Najviac detí pribudne materskej škôlke na Bernolákovej. Fungovať bude aj škôlka v Nižnej Šebastovej

Škôlky už poznajú presnejší počet detí, ktoré nastúpia v septembri. Teraz sa pripravujú na prázdninovú obmedzenú prevádzku a upratovanie.

Ilustračný obrázok k článku Najviac detí pribudne materskej škôlke na Bernolákovej. Fungovať bude aj škôlka v Nižnej Šebastovej
Zdroj: Dnes24.sk

Do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov je k 29.5.2013 na školský rok 2013/2014 prijatých 729 detí. Každá materská škôlka musí mať v zmysle platnej legislatívy miesta pre deti s odloženou školskou dochádzkou. Po zápise detí však nastal problém s tým, že dopyt po miestach v škôlkach bol väčší ako počet miest v škôlkach. Celkovo bolo neprijatých 146 detí.

Situácia s neprijatými deťmi sa dnes už ustálila na počte 77 detí. Stalo sa tak porovnaním zoznamov prijatých a neprijatých detí. Z počtu 146 neprijatých detí sa podarilo umiestniť 69 detí a to na miesta detí, ktoré boli zapísané na 2 a v niektorých prípadoch na 3 materské škôlky. Kuriozitou je jedno dieťa, ktoré bolo zapísané na piatich rôznych materských školách.

Najviac novoprijatých detí nastúpi na MŠ Bajkalskú (61) a najmenej na MŠ Hviezdoslavovu, kde očakávajú 7 nových detí. Presný počet detí navštevujúcich MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestá Prešov bude známy 15.9.2013. „Celkovo bude v MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov 2621 detí, čo je o 17 detí viac ako v tomto školskom roku. Počet tried sa zvýši o 1 a to v MŠ Bernolákova, “ skonštatovala Ľudmila Kravčáková, z Oddelenia školstva Mestského úradu v Prešove.

Deti by mali navštevovať aj škôlku v Nižnej Šebastovej. Na MŠ Slánsku je novoprijatých 17 detí. „Mesto znova rokuje s predstaviteľmi Cirkvi ako vlastníkom priestorov, kde boli deti doteraz umiestnené, aby tam mohli ostať počas ďalšieho školského roka. Predstaviteľom Cirkvi bude v najbližších dňoch doručený list s týmto návrhom. Nová škôlka by mohla byť zrekonštruovaná aj skôr ako do konca školského roka 2013/2014, preto ak budú nové priestory pripravené skôr, deti sa do zrekonštruovanej budovy presťahujú okamžite,“ informovala hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová. V týchto dňoch by sa malo začať s verejným obstarávaním na zhotoviteľa rekonštrukcie na materskú školu v Nižnej Šebastovej a na jeseň by sa mohlo začať s prácami.

Letnými prázdninami začína aj obmedzená prevádzka materských škôlok v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov. Počas prázdnin budú otvorené len niektoré školy, na zatvorených budú prebiehať malé upratovacie alebo rekonštrukčné práce. Počas prvého júlového a predposledného augustového týždňa bude otvorených 9 mestských škôlok. Posledný augustový týždeň sú už otvorené všetky materské školy. Ostatné prázdninové týždne budú otvorené najmenej tri materské školy v meste.

Harmonogram dovoleniek MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta nájdete vo fotogalérii obrázkov.

Harmonogram dovoleniek v MŠ Prešov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM