Ľubomír Hudačko Kultúra

Najväčšia škola v Prešove sa dočkala: Multifunkčné ihrisko bude aj pre verejnosť

Na zrealizovanie ihriska podala pomocnú ruku spoločnosť Spravbytkomfort. Poteší sa teda nielen takmer tisícka žiakov na ulici Československej armády. Slávnostné otvorenie prebehlo v piatok aj za účasti primátora.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia škola v Prešove sa dočkala: Multifunkčné ihrisko bude aj pre verejnosť
Zdroj: Webnoviny.sk

Hlava mesta po slávnostnom výkope lopty uviedla, že po rekonštrukcii budov školy bola ako prvá myšlienka vybudovať v jej areáli multifunkčné ihrisko. S riaditeľkou školy spoločne hľadali finančné zdroje.

Aj takýmto spôsobom sa Spravbytkomfort stáva súčasťou mesta. Správca bytov a výrobca a dodávateľ tepla a teplej vody má v meste svoje akcie. Ihrisko bude počas hodín telesnej výchovy slúžiť žiakom školy, mimo vyučovania bude prístupné širokej verejnosti. Takúto pomoc mesto už od svojho partnera neraz dostalo v podobe výstavby športových a detských ihrísk v materských a základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a pri podpore vzdelávacích aktivít prešovských detí.

V pláne príspevok i na ďalšiu hraciu plochu

Riaditeľka školy Ľubica Kohániová priblížila, že škola má dve telocvične a pri počte žiakov, ktorý sa blíži k tisícke, im multifunkčné ihrisko výrazne pomôže spestriť hodiny telocviku. Môže sa tu hrať hádzaná, volejbal, streetball a futbal. Ihrisko plánujú využiť aj na tenis, lebo podľa nového vzdelávacieho programu ho môžu tiež zaradiť do hodín telocviku.

Škola, ktorá má 995 žiakov a zameriava sa v športovej oblasti na hokej, gymnastiku a hádzanú, tak získala ďalšie priestory na rozvoj športu. Člen predstavenstva Spravbytkomfort Paul Minarik uviedol, že tohto roku prispejú ešte na rekonštrukciu ihriska na Sídlisku Sekčov. Považujú to za svoj príspevok k rozvoju zdravia prešovskej mládeži.

Ihrisko i pre verejnosť

„Rozhodli sme sa, že ani popoludní neuzamkneme tento priestor kvôli tomu, aby slúžil deťom aj obyvateľom Sídliska II. Včera som sa tu bola pozrieť a je naozaj využívané. Bolo tu množstvo mladých ľudí, tak sa tomu teším a verím, že si to budú chrániť,“ povedala po slávnostnom otvorení športoviska riaditeľka školy. Učiteľ telocviku Vladimír Čanda povedal, že ihrisko budú využívať jednak počas hodín telesnej výchovy a tiež na športovú prípravu žiakov. Na škole je šesť športových triedy, kde chodí zhruba 120 žiakov. Najväčší záujem je o hokej. Žiaci zo športových tried majú po päť až šesť hodín športovej prípravy týždenne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM