Ľubomír Hudačko Správy

Najstarší Prešovčan je človek plný optimizmu: Jozef (100) dokáže pretancovať celú zábavu!

Krásne životné jubileum v Zariadení pre seniorov Harmónia, Prešov – Cemjata slávil v kruhu svojej najbližšej rodiny a priateľov najstarší pán v Prešove - Jozef Gajdoš. Zaželať k jeho úctyhodnému veku 100 rokov mu prišiel aj primátor Pavel Hagyari.

Ilustračný obrázok k článku Najstarší Prešovčan je človek plný optimizmu: Jozef (100) dokáže pretancovať celú zábavu!
Zdroj: Dnes24.sk

Pán Jozef Gajdoš sa narodil 30.3.1914 v obci Svinia, kde zároveň aj vyrastal so svojimi 6 súrodencami. Spoločne s manželkou vychovali 8 detí a dnes mu radosť robí 24 vnúčat a 20 pravnúčat. “Od malička som pracoval ťažko, no gazdovská práca má vždy tešila. Ak sa k tomu pridal spev, tanec, hneď sa žilo ľahšie," prezradil nám recept na dlhovekosť pán Gajdoš, ktorý žije v Zariadení pre seniorov na vlastnú žiadosť už vyše 16 rokov.

„Želám Vám pevné zdravie, životný elán a optimizmus, nech máte stále dôvod na taký úsmev, aký máte,"vzdaním úcty podával ruku oslávencovi primátor Pavel Hagyari, ktorý blahoželal pánovi Jozefovi s kyticou kvetov a finančným darom.

„Otec je aj napriek tomu, že mal ťažký život, stále veľmi veselý, rád si zaspieva, ale aj zatancuje," uviedla dcéra oslávenca, pani Helena. To, že je pán Jozef veľmi čiperný nám potvrdila aj sociálna pracovníčka Zariadenia pre seniorov, pani Ivana Martalusová: "Pán Gajdoš je človek plný životného optimizmu, rád si zaspieva, niekde ho počuť aj na celú Cemjatu. Ak máme v zariadení nejakú zábavu, tak ju celú vždy pretancuje, máme ho tu veľmi radi,“ povedala s úsmevom na tvári pani Ivana. Pričom dodala, že čerstvý oslávenec je stále mobilný a samostatný, čo dokazuje aj skutočnosť, že je umiestnený na oddelení, kde nie je stála opatrovateľská služba.

V meste Prešov na tento rok evidujú v centrálnom registri obyvateľstva desať 100 a viacročných obyvateľov. Z toho je sedem 100-ročných, ide o 2 mužov a 5 žien. Najstaršou Prešovčankou je pani Helena Krajčiová, ktorá už tento štvrtok oslavuje úctyhodných 105 rokov, jej zdravotný stav sa však, žiaľ, oproti minulému roku veľmi zhoršil. Po nej nasleduje pani Margita Mareková, ktorá v januári oslávila 103 rokov a pani Anna Knuthová, tá v septembri oslávi svoje 102 narodeniny. Do „klubu storočných“ Prešovčanov v máji pribudne aj pán Anton Lukáč.

Najstarší Prešovčan
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM