Ľubomír Hudačko Správy

Najstarší poslanec sa pustil do kolegu, reakcia nenechala na seba čakať: Správa sa ako grobian!

Rekordne dlhé rokovanie prešovských poslancov sa nieslo v pokojnom, niekedy vtipnom, no v závere aj v ostrom duchu. Počas prerokovávania petícií občanov k téme Bezpečného ženského domu na Šidlovci padli i expresívnejšie vyjadrenia. Veď čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Najstarší poslanec sa pustil do kolegu, reakcia nenechala na seba čakať: Správa sa ako grobian!
Zdroj: YouTube.com

Atmosféru počas rokovania niekoľkokrát odľahčil vtipným komentovaním Rudolf Dupkala, porovnávanie Prešova s New Yorkom Richarda Drutarovského pre zmenu takisto pobavilo.

Bojíte sa votrelcov a ľudí z inej planéty

Ku koncu tretieho zasadnutia Mestského zastupiteľstva sa však k slovu dostal opäť aj najstarší poslanec Vasiľ Janko.

„Zasa sme v patovej situácii, keď máme dve spotrebné strany. Máme občanov, ktorí určite potrebujú svoje občianske vybavenie, ako hovoria. Je to jasné želanie. Na druhej strane sú tam MyMamy, ktoré to chcú robiť pre týrané ženy. Je to veľmi citlivá záležitosť a nešťastím je, že Šidlovčania sa rozhýbali veľmi neskoro. Mali byť rýchlejší, mohli sme to urobiť bez straty bodu. Teraz je už po funuse,“ rozhovoril sa najstarší zástupca ľudu.

Podľa neho sa obyvatelia rozhýbali nešťastným spôsobom. „Ja som to vnímal tak, že sa bojíte votrelcov a ľudí z inej planéty. Bojíte sa toho, že vám tam prídu veľmi čudné individuá, ktoré vám vlezú do srdca alebo do brucha a rozožerú vás zvnútra. Tak to bolo prezentované v tlači, vy sa bojíte cudzincov. Všetkých nešťastných ľudí je sklon v slovenskom prostredí vnímať ako cudzích ľudí, nepotrebných a tých, ktorých sa máme štítiť. Bohužiaľ, tak to bolo prezentované,“ uviedol.

Janko: Slovensko sa bude chytať za hlavu

Poslanec sa ďalej vyjadril, že ak by to bolo prezentované rovno ako pomoc pre deti a starých ľudí, tak by sa poslanci nemohli dostať do tejto situácie.

„My, keď tu teraz povieme, že sme proti tomu, aby tam boli týrané ženy, tak Slovensko sa bude chytať za hlavu, že koľko debilov je v Prešove. Že nechápu, čo to je týraný človek v biede a my mu nechceme pomôcť. Do tejto roviny sa to dostalo. Je to obrovský problém, dostaneme obrovskú morálnu facku. Okrem toho, vôbec nemáme na realizáciu peniaze,“ tvrdil Janko.

To však nebolo všetko, svoje vyjadrenia adresoval poslanec aj smerom k Martinovi Lipkovi. Výbor mestskej časti, v ktorom Lipka pôsobí, bol podľa Janka vo veľkej priazni bývalého primátora. „Pán Lipka, jasné, že tiež urobil len to najpotrebnejšie, zase len v Nižnej Šebastovej sa zrekonštruovala škôlka. Keby sa tie peniaze dali skôr na potrebnejší dom, ktorý sa rozpadával. Keď tu súril čas, aj pán poslanec Lipka mal na tom trvať, aby to išlo na dom a nemusel byť problém,“ pokračoval v prejave.

Poslanec: Správa sa ako posledný hulvát

Mohlo sa tak podľa Janka so stavbou začať, keď o to bol záujem už predtým: „Ja nevyhodím do vzduchu mestské peniaze preto, lebo jedna časť mesta konala nerozumne a robila hlúpo ešte aj protikampaň, nehnevajte sa,“ dodal.

Reakcia Martina Lipku na seba nenechala dlho čakať: „Doktor Janko má so mnou zjavne nejaký problém, alebo so Šebastovou a neviem, čo na to povedať, ale ja som vždy zastupoval a hájil záujmy všetkých obyvateľov VMČ č. 3, na nič som sa nehral a nič nepredstieral. Ja sa nenechám od niekoho urážať, alebo aby sa do mňa navážal. No vzhľadom na incident, ktorý sa stal na chodbe, kde som sa zdržal mi tentoraz nedá. Aby som nereagoval na pána Janka, ktorý sa správa ako posledný hulvát a grobian. Tým len dokazuje, že nevie vecne a koncepčne riešiť veci a že sem už asi nepatrí,“ dodal na margo situácie poslanec Martin Lipka.

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove sa ohľadne bezpečného domova na Šidlovci na pondelkovom rokovaní museli vyjadriť nielen k petícii za, ale aj proti jeho stavbe. Po dlhej debate podporilo petíciu za stavbu Bezpečného ženského domu napokon 19 z 31 poslancov.

Čítajte o téme bezpečného domu na Šidlovci viac!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM